Skip to content
Politică

Raluca Prună, delir existențial pe Facebook. Vezi ce are de spus despre votanții unui partid

clujust.ro

Peste 3 milioane de români sunt „mediocri,  dezavantajați sociali, turmentați încă de dimineață și cu copii pe care îi abuzează de multe ori”, concluzionează, după o logică pervertită, fostul ministru al Justiției, Raluca Prună.

Aceasta a încercat să creioneze un portret robot al votantului tipic PSD, dar a reușit doar să bage în aceeași oală milioanele de alegători care s-au prezentat la urne în decembrie 2016, unde formațiunea condusă de Liviu Dragnea a obținut 45% din voturile alegătorilor, totalizând un scor de aproximativ 3 milioane voturi valabil exprimate.

Jumătate din cei prezenți la urne au fost orășeni, cu studii medii, după cum a aratat un sondaj IRES făcut chiar în duminica alegerilor parlamentare de anul trecut.

Pentru Prună însă, imaginea alegătorului PSD este cu totul alta, după cum arată chiar ea pe contul său de Facebook.

„Acesti oameni sunt aceiasi care anul trecut se intreceau in a promite luna de pe cer si asta gratis. Fara vreun efort din partea votantului lor tipic – un votant fie interesat de pensia lui speciala si de pensionare la 40 de ani, in genere un mediocru, fie un dezavantajat social care e tinut in lanturile asistentei sociale de 27 ani, cel mai adesea turmentat inca de dimineata, cu copii multi pe care ii arunca in lume ca sa isi sporeasca venitul din alocatii si creditul pe caiet la crasma, cu copii pe care ii abuzeaza de multe ori, cu care se poarta violent si pe care ii retrage de la scoala pentru ca sunt o mana de lucru gratuita.

Anul trecut in Parlament era concurs de marit pensii speciale existente, de inventat altele noi, de ridicat la cer indemnizatia pentru cresterea copilului despre care deputati PSD spuneau ca nu exista limita (caci, nu-i asa, e vorba de copiii patriei!), de redus peste 100 de taxe impotriva oricarui calcul aritmetic care dadea cu un mare minus la tot (sau cu plus, depinde cum vezi – important e ca ne creste deficitul si asta in ritm alarmant)”, se lamentează fostul ministru al Justiției, într-o postare care se dorea critică la adresa guvernanților și a apoziției adormite, dar acare ajunge să jignească milioane de alegători din țară.

Tentativa Ralucăi Prună de a se răfui cu guvernanții pe tema pensiilor speciale și a plafonării indemnizațiilor pentru copii se transformă într-un mesaj încărcat de ură la adresa simpatizanților Partidului Social-Democrat, încălcând toate regulile logicii pe care un magistrat ar trebui să le stăpânească.

Până să ajungă ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca Prună era cunoscută drept:

– licenţiată în drept şi filosofie;

– posesoare a unui master în ştiinţe politice;

– bursieră la universitatile „Paris VII” şi „Central European University”, Budapesta;

– membru fondator şi preşedinte în exerciţiu al „Transparency International” Romania;

– membru fondator al Asociaţiei „Societatea pentru Justiţie”.

– avocat înscris în Baroul Bucureşti, coordonator de programe pentru sectorul Justiţie şi Afaceri Interne la Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti;

– jurist lingvist în cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

În principiu, cel puțin pozițiile deținute în  Transparency International și în cadrul organismelor europene ar fi trebuit să gireze un comportament nediscriminatoriu al fostului oficial de la Justiție, dar postarea sa contrazice pe deplin această normă, prin găleata de lături revărsată de-a valma peste toți votanții grupării social-democrate.

După logica promovată de Prună, toți miniștrii Justiției sunt mediocri, neinspirat îmbrăcați și cu realizări profesionale destul de modeste, atribute prin care aceasta s-a remarcat în timpul mandatului din guvernarea Cioloș.

În plus,  la jumătatea lunii iunie, Prună scria tot pe Facebook că fostul premier Sorin Grindeanu i se pare o adevărată „surpriză” prin „poziția morală” afișată de acesta în fața lui Liviu Dragnea.

În mod ciudat, de cel puțin 21 de ani, Sorin Grindeanu este un votant tipic al PSD  și este de-a dreptul îngrijorător faptul că are familie și 2 copii, dacă este să ne raportăm la gândirea Ralucăi Prună.

În prezent, Raluca Prună este militant în cadrul Platformei România 100 inițiată de Dacian Cioloș, iar ieșirea ei publică seamănă extrem de mult cu cea a fostului ministru PSD de la Transporturi, Ioan Rus, care a descris familiile românilor din diaspora, cu odrasle și soții rămase acasă, ca fiind alcătuite din „copii golani și neveste curve”.

La câteva zile după declarațiile sale din iunie 2015, Rus a fost nevoit să demisioneze din gurvenul Ponta.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *