Skip to content
Politică

Raluca Prună, despre SIPA: Aceste exerciții par parte a planului amplu de diabolizare

rfi.ro

Raluca Prună, fost ministru al Justiției în Guvernul Cioloș, a reacționat, joi, după ce actualul ministru al Justiției, Tudorel Toader s-a ținut de cuvânt și a făcut publică lista vizitatorilor care au avut acces la arhiva SIPA.

Raluca Prună consideră că lista cu persoanele care au intrat și au vizitat arhiva SIPA reprezintă doar o colecție de nume care dă  apă la moară detractorilor justiției, pentru că nu s-au spus și funcțiile persoanelor respective.

„Ministerul Justiției se reformează. Elementul esențial al reformei: îndepărtarea magistraților detașați in minister. Dacă scopul este un minister al justiției fără magistrați, este o falsa reforma. Și una periculoasa. Nu cunosc niciun minister al justiției din vreun stat membru in care magistrații sa aibă interzis. Este o premiera in UE, una trista…

Cat despre lista cu cei care au intrat in arhiva SIPA, ar fi fost util ca in dreptul fiecărui nume sa se spună funcția persoanei. Altfel e o colecție de nume care da apa la moara detractorilor justiției.”

Fostul ministru al Justiției se arată curioasă de ce vor spune asociațiile de magistrați  despre toate acestea. „Anul trecut făceau scrisori deschise săptămânal. Acum e tăcere”, a scris Raluca Prună pe pagina de Facebook.

Ea a mai scris pe Facebook că toate aceste exerciții fac parte dintr-un plan de diabolizare.

„Pentru ca dacă cineva se mai întreabă, toate aceste exerciții par parte a planului amplu de diabolizare in corpore a unei puteri in stat.”

Ministerul Justiției a publicat joi lista celor care au vizitat arhiva SIPA, printre numele care apar pe această listă figurând cel al Laurei-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, și cel al lui Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *