Skip to content
Politică

Raluca Prună dezvăluie ce se va întâmpla cu banii din bunurile confiscate

Ministrul Justiției Raluca Prună dezvăluie ce se va întâmpla cu banii din bunurile confiscate .

Astfel, Prună a declarat luni că, potrivit legii, sumele rezultate din valorificarea bunurilor confiscate se vor împărți la Sănătate, Educație, Justiție, Interne și parchete.

„Legea prevede cum se împart aceste sume — 20% pentru Ministerul Educației, 20% pentru Ministerul Sănătății, 15% pentru Ministerul Afacerilor Interne, 15% pentru Ministerul Public și 15% pentru Ministerul Justiției”, a spus Raluca Prună luni, într-un briefing de presă despre Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Ministrul a explicat rolul pe care îl va avea ANABI și relația pe care o avea cu alte structuri în domeniu.

„ANABI administrează bunuri sechestrate în cursul procesului penal și, imediat ce avem o hotărâre de condamnare definitivă, rolul ANABI încetează și este rolul ANAF, printr-o direcție specializată, de executări silite, să recupereze prejudiciul sau produsul infracțiunii așa cum este el constatat de o instanță”, a arătat Prună, potrivit agerpres.ro.

 

 

1 comentariu la “Raluca Prună dezvăluie ce se va întâmpla cu banii din bunurile confiscate

  1. Pai si restul de 15%? Din cate spyne Pruna, adunand, ajungem la 85%. Parchetele nu sunt tot MJ? E firesc sa dai la parchete acesti bani? E ca si cum un politist ar lua 10% din amenzi. Nu ar face abuzuri ca sa castige mai mult? Sau procurorii nu fac abuzuri niciodata? Mda… Nici Eva? Nici toti ceilalti arestati de DNA? Daca ei sunt nevinovati ar rezulta ca DNA mai face abuzuri…!? Blasfemie :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *