Skip to content
Politică

Raluca Prună vine cu schimbări în strategia anticorupție: E important să punem accent pe…

Ministrul Justiției Raluca Prună a declarat, la Palatul Victoria, cu ocazia lansării strategiei guvernamentale anticoupție, că este nevoie de o schimbare de paradigmă, și anume: punerea accentului pe educație și prevenție.

„Ma bucur sa ma aflu astazi aici cu ocazia ultimei dezbateri privind stategia anticoruptie.
Cred ca prezența premierului la dezbatere evidentiaza importanta dezvoltarii strategiei la nivel central si local. Adoptarea strategiei anticorupție e dezvoltată de Ministerul Justitiei in acest mandat. Suntem in linie dreapta cu indeplinirea acestui obiectiv. Ministerul Justitiei a lansat documentul in dezbaterre publica, pe 17 iunie, pe site, apoi ne-am angajat intr-un proces de dezvoltare pentru a identifica punctele slabe si tari. Dupa ce am lansat documentul in dezbatererea publica, am avut discutii pentru a identitifca masuri pentru activitatea de prevenie, prin aplicarea riguroasa in vederea prevenirii coruptiei in Romania. Astfel, nu trebuie sa demolam ceea ce s-a facut bine in ultimii ani. Lupta impotriva coruptiei are rezultate. Asta ne arata ca procesul a ajuns in sfarsit la maturitate si increderea in DNA este una foarte mare”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul Justiției a subliniat importanța unei cooperări între instituții: „Strategia este facuta astel incat fiecare instituie sa poata sa absoarba fonduri, sa coopereze.
Bugetul necesar pentru masurile noi este aproximativ 100 milioane de euro, fara bugtul minimal deja in vigoare. Noua strategie are un centru mai puternic cu privire la preventie, deci propunem o schimbare de paradigma. Punema accentul pe educatie si pe preventie.
Este, asadar, important ca la nivel de instituie sa se intelega ca anticoruptia incepe cu management, transparenta, audit”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *