Skip to content
Politică

Raluca Turcan a mers la serviciu cu metroul: Mi-am propus ca în fiecare vineri să vin cu un mijloc de transport ecologic. Cel mai tare aștept să vin cu bicicleta”

Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mers vineri la serviciu cu metroul. Asta în contextul inițiativei Ministerului Mediului de a institui „Vinerea Verde”, care are ca scop reducerea poluării provocate de transportul cu mașinile personale în marile orașe.

Raluca Turcan: Vă mărturisesc că cel mai tare aștept să vin la serviciu cu bicicleta

Întrebată când a mers ultima dată cu metroul, Turcan a precizat: ”Să știți că nu e foarte mult timp pentru că fiul meu este destul de trist că atunci când mergea la școală mergea pe jos și nu avea ocazia să meargă cu metroul. Atunci, în afara perioadelor în care mergea la școală, ne propuneam ca în timpul liber să circulăm cu metroul pentru că și lui îi place foarte mult, iar dacă și lui îi place și e și sănătos și bine din punct de vedere al mediului, l-am încurajat”.

De asemenea, întrebată dacă în fiecare vineri va merge la serviciu cu metroul, Raluca Turcan a răspuns: ”Mi-am propus ca în fiecare vineri să vin cu un mijloc de transport ecologic. Vă mărturisesc că cel mai tare aștept să vin cu bicicleta pentru că îmi place mult mai mult și am si posibilitatea, distanța este relativ acceptabilă. Dacă ar fi o distanță mai mare e mai complicat, în condițiile în care nu avem piste de bicicletă”.

În urmă cu o săptămână, Raluca Turcan a mers la birou cu o mașină electrică.

Am venit astăzi la minister cu o bijuterie de mașină electrică, pe care mi-a împrumutat-o ministrul Mediului, Tanczos Barna, și am acceptat această provocare pentru că vreau să dau un semnal public că susțin inițiativa Ministerului Mediului de a institui în România Vinerea Verde”, spunea atunci ministrul Mediului.

Ce este ”Vinerea Verde”

Inițiativa cunscută drept ”Vinerea Verde” are ca scop încurajarea angajaților din instituțiile publice să aleagă, o zi pe săptămână, transmportul alternativ, recunțând la mașini.

Sub sloganul «STOP! Azi mașina stă pe loc!», această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. «Vinerea Verde» își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal”, precizează Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *