Skip to content
Societate

Raluca Turcan accelerează reglementarea pensiilor speciale. Ce condiţii pune Ministerul Muncii

Facebook/Guvernul Romaniei

După o întâlnire cu beneficiarii de pensii de serviciu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că a constatat că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile și anunță că analiza propunerilor privind pensiile speciale va începe săptămâna viitoare.

Potrivit ministrului, în România există 9.500 de persoane care încasează o pensie medie de 9.600 de lei,  diferența între contributivitate și banii de veniți de la buget fiind uriașă.

Punctele de vedere primite astăzi de la reprezentanții categoriilor beneficiare de pensii de serviciu vor fi transmise grupului de lucru al coaliției, pentru a intra în analiză începând cel mai probabil de săptămâna viitoare.

Rolul care revine grupului de lucru pe pensii speciale de la nivelul coaliției este acela de a finaliza variantele de modificări pornind de la cele cinci propuneri avansate deja de Ministerul Muncii și Protecției Sociale și integrând totodată punctele de vedere exprimate de categoriile vizate”, transmite Raluca Turcan.

Ministrul Muncii precizează că, în cadrul celei de-a doua întâlniri cu beneficiarii de pensii de serviciu, a constatat că ideea de a aduce un echilibru între contributivitate și factorul favorizant este împărtășită de toate categoriile. „Mai mult, pentru anumite domenii avem deja propuneri punctuale, urmând ca zilele viitoare să intrăm în discuții mai aplicate și cu alte categorii profesionale.

Analiza legislației în vigoare în momentul de față, dar și a jurisprudenței Curții Consituționale, pe care o realizăm împreună, ar trebui să ne conducă la propuneri care să răspundă atât criteriului echității, cât și cerinței de constituționalitate”, conchide Turcan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *