Skip to content
Politică

Raluca Turcan: Am fost la o casă de pensii ca să văd cum arată un dosar de pensii speciale

raluca turcan ministerul muncii Inquam Photos / George Călin
" "

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat în timpul emisiunii Actualitatea cu Tudor Mușat că a mers într-o casă de pensii pentru a vedea cum arată un dosar de pensii speciale.

Turcan susține că cele mai mari discrepanțe dintre contributivitate și factorul favorizant se regăsesc la angajații din domeniul justiției.

" "
" "

Avem în etapă de finalizare un proiect de lege care aduce pensiile speciale la sistemul de contributivitate, lucru care nu ar trebui să îi sperie foarte tare pe beneficiarii de pensii speciale, pentru că în același timp această măsură este integrată într-un set de măsuri speciale. (…)

Am fost la o casă de pensii să văd cum arată un dosar de pensii speciale. Are o filă în care îți apare partea de contributivitate și o altă filă în care îți apare partea de factor favorizant și la final îți iese o sumă a pensiilor.

Nu sunt motive foarte mari de îngrijorare, pentru că pentru cei mai mulți beneficiari de pensii speciale, raporturl contributivitate – factor favorizant este aproximativ acolo.

Sunt doar beneficiarii din sistemul de jurstiție, care au o discrepanță destul de mare între partea de contributivitate și factor favorizant. Acolo vom vedea cum procedăm pentru că e foarte posibil să ajungem iar la o analiză a Curții Constituționale și să aflăm că o asemenea modificare este neconsituțională”, a explicat ministrul Muncii, pentru B1 TV.

" "

4 comentarii la “Raluca Turcan: Am fost la o casă de pensii ca să văd cum arată un dosar de pensii speciale

  1. Si in concluzie, nu vor fi desființate pensiile speciale. Ei vor rămâne cu banii si noi, ceilalti pensionari ,cu saracia. Frumos!

  2. Cum sa aplici criteriul contributivitatii la pensia speciala ?Cu ce a contribuit beneficiarul pentru a obtine pensia speciala ?Cu nimic .A primit-o la propunerea unui parlamentar PNL pe nume Stoica.Parlamentarii au fost alesi de popor pentru a face legi pentru toti cetatenii Romaniei ,nu pensii speciale pentru unii.Legea pensiei sa fie aplicata in mod egal conform criteriului contributivitatii tuturor,de la opinca pana la vladica.Nu aveti dreptul legal sa le intoarceti legile ca la Ploiesti trenurile in gara de vest.Nu pentru asta ati fost trimisi in Parlament.Daca nu la alegerile urmatoare nu mai intrati in parlament.

  3. Eu as dori ca doamna Raluca,să verifice și un dosar de pensie socială după 43 de ani de munca din care 24 de ani în grupa a II -a de munca 24 de ani condiții deosebite,și la final o pensie de 1050 ron ,și invitația să dau în judecată casa de pensii daca nu imi convine,adică eu as dori sa stiu pe ce criterii a fost calculată pensia mea!

  4. Se pare că madame nu a înțeles nimic, nu cred că este diferența între Olguța și sus menționata, zero lei pentru pensiile speciale, desființarea lor nu târguiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *