Skip to content
Societate

Raluca Turcan: Angajatorii pot să stimuleze angajații să fie vaccinați

Inquam Photos/Alexandra Pandrea

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat marți seară principalele măsuri avute în vedere în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, care ar putea duce la impunerea unor noi restricții anti-COVID.

Într-o primă etapă am prelungit măsurile de sprijin pentru angajatori și angajați. Pe perioada pandemiei, doar prin șomajul tehnic am salvat aproximativ 1,4 milioane de locuri de muncă, investind pentru asta este 4,6 miliarde de lei, iar în bugetul pentru anul acesta avem pentru șomaj și mpsuri active aproximativ 2 miliarde de lei puse deoparte, astfel încât măsurile active, cum ar fi șomajul tehnic, programul flexibil de lucru, sprijin pentru părinții care își supraveghează copiii acasă și alte tipuri să poată să fie susținute în continuare.

Pe lângă aceste măsuri deja experimentate anul trecut, avem pregătite câteva alte măsuri active, astfel încât să menținem și să creștem rata de ocupare, să nu ajungem la o explozie a șomajului”, a declarat Raluca Turcan  la B1TV.

În acest context, Turcan a subliniat că încurajează vaccinarea angajaților din toate domeniile de activitate. ”Știm cu toții că vaccinul este gratuit și facultativ, așadar, angajatorii pot să stimuleze angajații să fie vaccinați și pot să aibă politicile proprii de angajare. Noi, ca stat, nu putem să obligăm angajații să se vaccineze, însă încurajăm vaccinarea.

România este în top în UE la rata vaccinării și ar fi păcat să pierdem acest uriaș avantaj pe care îl avem pentru că, de fapt, creșterea ratei de vaccinare ne duce în punctul în care măsurile de restricție nu vor mai fi atât de severe și, de asemenea, în timp, să revenim la o viață normală”, a mai spus Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *