Skip to content
Politică

Raluca Turcan: Astăzi se dă testul suprem pentru CCR – judecătorii vor trebui să aleagă între moralitate şi loialitate

turnulsfatului.ro

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan afirmă că judecătorii Curţii Constituţionale a României trebuie să aleagă ”între moralitate şi loialitate”, iar prin modul în care vor judeca sesizarea lui Florin Iordache în legătură cu lipsa completurilor specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va da ”testul suprem”. Turcan spune că CCR ar trebui să se pronunţe prima dată în legătură cu legalitatea sesizării depuse de Iordache.

”Astăzi se dă testul suprem pentru CCR – judecătorii vor trebui să aleagă între moralitate şi loialitate. Înainte de a da verdictul pe solicitarea lui Florin Iordache, Curtea Constituţională ar trebui să constate neconstituţionalitatea acestui demers tipic de ”slugă”! În acest moment este tot mai clar pentru toată lumea că o grupare din PSD a acţionat constant în afara legii fundamentale. PNL a demonstrat, prin demersurile la CCR, că Florin Iordache nu avea nicio atribuţie constituţională în a sesiza Curtea pentru a-l salva pe Dragnea”, a scris, vineri, pe Facebook, Raluca Turcan.

" "

Potrivit acesteia, ”Dragnea, Iordache, Nicolicea, Nicolae sunt siluitorii Constituţiei de doi ani şi jumătate”.

Ar fi o eroare cruntă ca astăzi CCR să se pronunţe fără a lua în calcul solicitarea PNL de lipsă de atribuţii a lui Florin Iordache de a sesiza Curtea Constituţională ca să-i albească dosarul lui Dragnea! Loialitatea judecătorilor trebuie să fie faţă de popor, nu faţă de PSD.
Românii vor o Curte Constituţională MORALĂ, CORECTĂ ŞI DREAPTĂ”, a mai scris Turcan.

Curtea Constituţională a României (CCR) este aşteptată să se pronunţe, vineri, în legătură cu lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizie care ar putea influenţa şi decizia ICCJ în dosarul angajărilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sesizarea a fost făcută de Florin Iordache, în calitate de preşedinte delegat al Camerei Deputaţilor, scrie news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *