Skip to content
Politică

Raluca Turcan, avertisment pentru viitorul ministru al Sănătății: Cine nu înțelege înseamnă că-și ratează misiunea de om politic

Inquam Photos/Alexandra Pandrea
" "

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, lansează un avertisment printre colegii ei din Guvern. Ea salută acordul semnat între PNL și USR-PLUS, dar ține să precizeze faptul că e nevoie de bună credință în coaliție pentru a putea construi și a avea rezultate reale la guvernare.

Coaliţia va merge mai departe, asta spun şi matematica, şi raţiunea, iar cine nu înțelege înseamnă că-și ratează misiunea de om politic care a fost trimis în Guvern să guverneze. Aș vrea să fie clar că acest Guvern practic a primit încredere pentru a rezolva niște prombleme care trenează de ani de zile.

" "
" "

Oamenii nu sunt intereseați de meciurile din coaliție, de replicile tăioase, ci vor să vadă rezultate. Cum poți să ai rezultate în Guvern? Dacă miniștrii îți fac treaba, dacă premierul lucrează bine cu ei și dacă în Parlament există o majoritate solidă să susțină acest Guvern.Cred că e momentuil ca tot ce a părut și a fost conflict în ultimele zile să fie pus la o parte și să ne concentrăm pe rezultate.

Orice elemente de acord sunt bine venite. Însă pentru a funcționa bine o coaliție are nevoie de calm și de bună credință. Aceste condiții sunt îndeplinite dacă partidele chiar țin cu dinții la ele: adică să te concentrezi pe construscție, pe rezultate, și nu pe ciondăneli. Oricând poți să lași loc orgoliilor.

Vă dau un exemplu cât de mult a putut să facă ultimul scandal: toate informațiile contradictorii lansate în spațiul public de către fostul ministru au scăzut nu numai încrederea în oamenii politici, nu dar în Guvern, ci și chiar în campania de vaccinare. Din nefericire, pentru faptul că actorii cheie din acest program au fost absolviți de alte elemente de detaliu, au reușit ca discuția să nu mai fie atât de consistență în privința vaccinării.

Încrederea se resădește dacă toți din Guvern și cei din coaliție se așează la aceeași masă cu calm, înțelepciune și rațiune”, a spus Raluca Turcan, ministrul Muncii, la Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *