Raluca Turcan: Cultura este esențială doar pentru PNL și faptele vorbesc de la sine

Sursa foto: facebook

Raluca Turcan scrie pe pagina sa de Facebook ca pentru PNL cultura este esențială.

📌Cultura este esențială doar pentru PNL și faptele vorbesc de la sine. Nu spun asta doar pentru că PNL este singurul partid care a votat o rezoluție pentru cultură, ca obligație fundamentală pentru viitoarea guvernare liberală, dar mai ales pentru că este clar că revitalizarea și consolidarea identității culturale și spirituale deja se produc la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, cu programe puse în aplicare de echipa pe care o conduc la Ministerul Culturii.

👉🏻De la intrarea operelor lui Brâncuși, în sfârșit, în patrimoniul UNESCO, restaurarea unor obiective de patrimoniu precum Muzeul Naţional de Istorie a României, Teatrul de Operă din Cluj, Muzeul Revoluţiei din Timişoara, Opera Națională din București, organizarea de evenimente culturale de amploare, schema de sprijin pentru cinematografia din România care prefigurează investiții de peste 350 milioane de euro în următorii 3 ani. Și toate aceste lucruri, cu un PIB de doar 0,08% pentru Cultură! Îmi pare rău că unii pretind că nu văd toate aceste eforturi!

Mai mult decât atât, observ cu întristare cum reușesc unii sau alții să se laude că au realizat reforma pensiilor, impozitarea mai favorabilă a acestora, reforma din educație, cum au creat ei învățământul dual (deși sunt la originea distrugerii învățământului profesional) și multe alte reforme pentru care doar Partidul Național Liberal s-a luptat în ultimii ani, în timp ce cu toții s-au opus.

Cel mai recent exemplu: neimpozitarea pensiilor sub 3000 de lei. Un proiect pe care eu l-am depus în Parlament încă din 2021 și votat de-abia în septembrie, după ce PSD a fost strâns cu ușa. În fine, este foarte bine că a fost în aplicare chiar și acum, dar mai ușor cu asumarea meritelor PNL!

#PNL #liberali #dezvoltare #Romania

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: