Raluca Turcan: Este obligatoriu ca în anul 2024 Partidul Naţional Liberal să dea Preşedintele României

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat vineri la Vila Florica că este obligatoriu ca în anul 2024, Partidul Naţional Liberal să dea Preşedintele României. Ea a nunţat că Guvernul restaurează Vila Florica cu o valoare de 4,4 milioane de euro şi Aşezământul Brătianu. Ea şi-a exprimat convingerea că în final va fi o adevărată bijuterie, care va străluci ca în perioada în care era a fost martora unor decizii de marcă pentru România.

”Ne-am adunat cu emoţie şi cu bucurie aici, la Vila Florica, în epicentrul liberalismului românesc, după aproape un secol şi jumătate de la fondarea PNL, pentru a reafirma crezul liberal. Ziua PNL reprezintă un moment important pentru a reafirma  încrederea noastră în succesul României, în capacitatea creatoare a românilor, în libertate individuală şi în proprietate privată, în democraţie şi în statul de drept, în apartenenţa şi contribuţia noastră la valorile europene”, a declarat ministrul Culturii, Raluca Turcan, în cadrul aniversării de la Vila Florica din judeţul Argeş.

Ea a precizat că aici pot demonstra respectul faţă de Brătieni şi faţă de moştenirea lor.

”Această clădire – acum instituţie muzeală – va fi renovată ca la carte. În calitate de ministru liberal al culturii, consider că nu există o formă mai onestă pentru a manifesta respect faţă de idealuri şi moştenirea culturală decât restaurând şi punând în valoare obiecte de patrimoniu emblematice pentru devenirea noastră ca naţiune puternică şi europeană. Astfel, Guvernul, din care PNL face parte, restaurează Vila Florica cu o valoare de 4,4 milioane de euro şi Aşezământul Brătianu”, a anunţat ministrul.

Turcan şi-a exprimat convingerea că ”aici, vom avea în final o adevărată bijuterie, care va străluci ca în perioada în care era a fost martora unor decizii de marcă pentru România”.

Raluca Turcan a mai afirmat că dacă la Vila Florica în trecut s-au luat decizii cruciale pentru ţară, este important ca liberalii să ducă această tradiţie mai departe.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: