Skip to content
Economie

Raluca Turcan exclude varianta închiderii mall-urilor: Vrem să ținem economia cu motoarele turate

Facebook/Guvernul Romaniei

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că închiderea mall-urilor, cerută de medici pentru limitarea epidemiei cu noul coronavirus, este ultima măsură la care Executivul s-ar putea gândi.

Nu cred că mall-urile trebuie închise, dimpotrivă vrem să ținem economia cu motoarele turate. Închiderea mall-urilor este probabil ultima soluție la care ne-am găndi. Există alți pași pe care să-i parcurgem în privința spațiilor conerciale cum ar fi montarea dispenserelor și o strictă supraveghere a respectării regulilor Covid”, a declarat vicepremierul laDigi 24.

Raluca Turcan a declarat că principala sursă de infectare identificată până acum este constituită de evenimentele private. Vicepremierul a mai spus că Guvernul este cu ochii pe ceea ce fac celelalte țări europene și preia măsurile care au dat rezultate.

Sănătatea publică e prioritate 0. Ne uităm ce se întâmplă cu finanţarea marilor sisteme. Nu pot să mă hazardez să vă dau date şi nu cred că există cineva care să facă asta. Evoluţiile sunt dramatice într-un mod neaşteptat. Nimeni nu credea că o să avem în Franţa, Spania, peste 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

S-au luat măsuri, s-au găsit soluţii şi se aşteaptă efectele lor. Aşa facem şi noi. Am închis şcolile unde incidenţa este peste 3 la mia de locuitori. N-am mai permis evenimentele private, care au fost pe toate analizele noastre principala sursă de infectare şi de extindere a infecţie. În localităţile cu incidenţa peste 3 la mia de locuitori s-au închis teatrele, cinematografele, avem măsuri de restricţie privind purtarea măştii. Şi poliţia îşi face datoria„, a mai spus Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *