Skip to content
Sănătate

Raluca Turcan: Finanțările spitalelor trebuie să fie corelate cu serviciile prestate și cu calitatea acestora

Facebook

Într-o postare pe Facebook, vicepremierul Raluca Turcan atrage atenţia că managementul spitalelor trebuie să fie unul profesionist, bazat pe performanță și să aibă în centru pacientul. Potrivit acesteia, pandemia cu noul coronavirus este un prilej de a analiza criteriile esențiale pentru un management eficient al unităţilor sanitare, care ar trebui să ţină cont şi de resursele umane existente, nu doar de aparatură.

Am organizat astăzi, împreună cu Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a patra dezbatere în domeniul sanitar, dedicată managementului spitalicesc.

La discuții au participat consilierul prezidențial Diana Păun, președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Adela Cojan, manageri de spitale de stat și private, reprezentanți ai mediului academic și ai asociațiilor cadrelor medicale și ai pacienților.

Demult așteptam o astfel de dezbatere – așa au deschis discuțiile de astăzi invitații noștri, împreună cu care am identificat câteva criterii esențiale pentru un management eficient al spitalelor:
🔵 Transparență;
🔵 Profesionalism evaluat pe bază de criterii clare;
🔵 Pacienții pe primul loc prin servicii de calitate;
🔵 Respect pentru banul public.

Pandemia ne-a arătat vulnerabilitățile sistemului și ele trebuie evitate pe viitor. Sistemul medical are nevoie de o schimbare. Finanțările spitalelor trebuie să fie corelate cu serviciile prestate și cu calitatea acestora, doar așa ne putem asigura că fiecare pacient va beneficia de servicii optime, indiferent la ce spital alege să se trateze în țară.

Managementul spitalelor trebuie să fie unul profesionist, bazat pe performanță și să aiba în centru pacientul.Am…

Publicată de Raluca Turcan pe Marţi, 30 iunie 2020

Investițiile făcute în infrastructura spitalicească sunt vitale, însă ele trebuie realizate după un plan clar, ținând cont de nevoile reale. Nu se pot cumpăra aparate medicale care stau degeaba. Iar atunci când construim spitale trebuie să ne gândim și dacă există medici.

Am adresat invitația partenerilor noștri de discuție, care au cu toții experiență și expertiză în domeniul managementului sanitar, să contribuie cu propunerile lor la proiectul de reconstrucție a sistemului de sănătate din România, pe care și l-a asumat acest Guvern„, conchide Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *