Skip to content
Politică

Raluca Turcan, în cărți pentru postul de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Locul este ocupat acum de Florin Roman

Facebook/Guvernul României

Fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, e în cărți pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților, poziție deținută în prezent de liberalul Florin Roman, au precizat surse politice pentru PS News.

„A fost o discuție în grup restrâns pe tema asta, ca Raluca Turcan să fie mai aproape de decizia politică, să ocupe poziția de vicepreședinte al Camerei Deputaților. Locul acesta este ocupat acum de Florin Roman într-adevăr, aici va fi o discuție”, au precizat surse politice pentru PS News.

Contactată de PS News, Raluca Turcan nu a dorit să comenteze pe această temă.

De cealaltă parte, Florin Roman a susținut, în exclusivitate pentru PS News, că nu are cunoștință de o astfel de discuție, însă a precizat că o așteaptă pe Raluca Turcan la concurs. Totodată, liberalul a anunțat că și el și-a depus candidatura pentru un nou mandat în poziția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

„Dacă e așa, eu o aștept pe doamna Raluca Turcan la concurs. Oricine poate candida în Partidul Național Liberal. Și eu mi-am depus candidatura, nu e niciun fel de problemă. Regulamentul spune că la început de sesiune parlamentară oricine dorește poate să candideze. Eu mi-am depus în scris candidatura și aștept orice coleg care vrea să își depună candidatura să și-o depună”, a declarat Florin Roman pentru PS News.

Raluca Turcan este în prezent președinta organizației PNL Sibiu. Din 14 noiembrie 2019 până în 23 decembrie 2020, Raluca Turcan a fost vicepremier al ambelor guverne Orban și al guvernului Ciucă. A fost de asemenea Ministrul muncii și protecției sociale în guvernul Cîțu.

Florin Roman a fost ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, între 25 noiembrie-15 decembrie 2021, în Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Florin Roman și-a dat demisia în urma unor acuzații de plagiat. „Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale […]. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a declarat acesta pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *