Skip to content
Politică

Raluca Turcan lansează un apel către Zgonea: Nu distrugeți votul prin corespondență

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, critică, printr-un comunicat de presă remis redacției PSnews.ro, intenția președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, de a amâna termenul de adoptare a legii votului prin corespondență până în luna februarie.

Deputatul liberal subiniază necesitatea adoptării acestei legi până în luna noiembrie, astfel încât să se respecte recomandările Comisiei de la Veneția „prin care se precizează ca modificarea legilor electorale se face cu minim un an înaintea alegerilor.”

Reuşita acestui proiect este în mâinile PSD şi a majorităţii parlamentare. Datoria PNL a fost să aducă la cheie acest proiect. Tot ce trebuie să facă parlamentarii PSD este să voteze PENTRU, nu să întindă piciorul şi să pună piedici acestui proiect de interes naţional.

În acest moment întreaga clasă politică are datoria să garanteze celor 3,5 milioane de români, aflaţi în afara graniţelor, dreptul constituțional la vot.

Domnule Zgonea, dacă veţi amâna termenul de adoptare a legii votului prin corespondență până în luna februarie, așa cum ați declarat, România va încălca recomandările Comisiei de la Veneţia – prin care se precizează ca modificarea legilor electorale se face cu minim un an înaintea alegerilor. Altfel, 20% dintre cetăţenii cu drept de vot vor fi umiliţi, din nou, la cozile de la consulate şi ambasade din cauza neaplicării votului prin corespondență!

PNL militează pentru votarea acestei legi în următoarele trei săptămâni, deoarece votul prin corespondență trebuie să devină lege până în luna noiembrie!”, a scris Raluca Turcan în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *