Raluca Turcan (PNL): Impozitarea progresivă – o capcană pentru voturi, o iluzie cu ambalaj social

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Impozitarea progresivă este o taxă ‘pe ambiție’, nu o soluție economică, a susținut, marți, deputatul liberal Raluca Turcan.

‘Impozitarea progresivă este o taxă pe ambiție, nu o soluție economică. Este o capcană pentru voturi, o iluzie cu ambalaj social care nu-i ajută pe cei săraci, dar îi sperie pe cei care muncesc, investesc și creează locuri de muncă. Rezultatul? Evaziune fiscală, stagnare economică și investiții relocate în țări cu fiscalitate mai prietenoasă’, a scris Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Ea a subliniat că ‘PNL este singurul partid care apără ferm cota unică’.

‘Nu prin taxe mai mari construim o economie sănătoasă, ci prin redresare bugetară, reducerea risipei, îmbunătățirea colectării și modernizarea serviciilor publice. Cota progresivă nu aduce echitate, ci frustrare și blocaj. E o iluzie vândută celor cu venituri mici, care în realitate lovește exact în motorul economiei. Soluția reală pentru cei cu venituri mici este o asistență socială țintită, direcționată către cei cu adevărat vulnerabili. Sprijin pentru cei care au nevoie, nu subvenționarea nemuncii pentru cei care pot munci. Cota unică rămâne garanția muncii cinstite, a dezvoltării și a stabilității economice’, a transmis fostul ministru al Culturii.

Președintele Camerei Deputaților, liderul interimar al PSD Sorin Grindeanu, a susținut luni, în plenul Parlamentului, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că nu mai era nevoie de creșterea TVA dacă impozitul progresiv ar fi fost acceptat.

‘Fuga după recuperarea deficitului nu trebuie să transforme România într-un stat fanariot. Statul trebuie să își facă mai întâi curățenie în propria ogradă, în propriile sisteme publice și nu invers. Am propus în coaliție, și partenerii pot confirma acest lucru, o alternativă rațională la această creștere de taxe, o alternativă pe care toată Europa civilizată o aplică, o alternativă care a fost validată de Banca Mondială, de Comisia Europeană și de OECD. Această alternativă simplă și corectă este impozitul progresiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: