Skip to content
Coronavirus

Raluca Turcan (PNL): În mintea foarte multor oameni, încetarea stării de urgență este echivalentă cu libertatea totală, ceea ce, în mod evident, nu se va întâmpla în felul acesta

psnews
" "

Vicepremierul Raluca Turcan a atras atenția, marți, într-o discuție cu membrii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, avută la Palatul Victoria, că cel mai mare dușman cu care ne vom confrunta după 15 mai este mentalitatea românilor.

Turcan spune că, în mintea multor persoane, faptul că România iese din starea de urgență înseamnă „libertate totală”. Vicepremierul avertizează, însă, că – în acest fel – riscăm să ne trezim cu un nou val de infectări cu Covid-19.

" "
" "

„Perioada de după starea de urgență va însemna mult mai multă înțelepciune, responsabilitate și implicare din partea fiecărui cetățean al României, întrucât în mintea foarte multor oameni încetarea stării de urgență este echivalentă cu libertate totală, relansarea economiei, ceea ce, în mod evident, nu se va întâmpla în felul acesta. Vor exista domenii în continuare restricționate, relansarea se va face treptat. O parte dintre libertăți vor fi în continuare limitate, astfel încât să nu ne trezim cu un nou val în perioada următoare”, a spus Raluca Turcan.

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de lege pentru reglementarea situaţiei de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă, a anunţat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

El a precizat că prevederile proiectului de act normativ vizează, în mare parte, chestiuni care „au fost reglementate pe perioada stării de urgenţă, care vor fi continuate pe perioada stării de alertă şi care necesită o reglementare la nivel de lege adoptată în Parlament”, potrivit stirileportv.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *