Skip to content
Politică

Raluca Turcan respinge zvonurile privind scăderea salariilor: Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind

Inquam Photos / George Calin
" "

Raluca Turcan, ministrul Muncii, afirmă că memorandumul adoptat joi în şedinţa de guvern nu va duce la scăderea salariilor din sectorul bugetar, aşa cum au afirmat adversarii politici, ci va educe echitate şi unitate în sistemul de salarizare.

„Există o intenţie clară de a provoca tensiuni sociale minţind că Guvernul şi Ministerul Muncii vor tăia veniturile oamenilor. Aceasta este o intoxicare care de obicei prinde, pentru că sunt mulţi oameni nelămuriţi, mulţi oameni îngrijoraţi de veniturile pe care le au. În acelaşi timp sunt oameni politici şi alţi oameni care din asta trăiesc, din intoxicare. Este datoria mea, ca ministru al Muncii, să lămuresc orice intoxicare şi voi răspunde de fiecare dată, cu condiţia să mi se solicite un punct de vedere, ceea ce de multe ori nu s-a întâmplat.

" "
" "

Vreau să afirm apăsat că prin memorandumul pe care l-am adoptat astăzi nu punem bazele niciunei măsuri de scădere a veniturilor în România. Dimpotrivă, prin acest memorandum intenţionăm să creştem acele salarii care au fost mereu lăsate în urmă prin inechităţile din sistemul de salarizare. Salarizarea în sectorul public va deveni unitară, predictibilă, echitabilă şi în corelaţia cu eficienţa instituţiilor publice”, a afirmat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *