Skip to content
Politică

„Rambo” din PSD a identificat 7 motive pentru suspendarea lui Iohannis

gandul.info

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu – zis „AKM”, „Mitralieră” și „Rambo” – a identificat șapte motive pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Parlamentarul de Argeș a declarat luni că partidul din care face parte are suficiente argumente pentru a-l acuza pe Iohannis de trădare națională. În opinia lui Rădulescu, suspendarea trebuia făcută înainte ca Iohannis să o demită pe Laura Codruța Kovesi. Deputatul se declară convins că Iohannis ar fi avut informații din interiorul PSD și că știa că i se pregătește suspendarea atunci când a decis să o revoce pe Kovesi.

„Decizia noastră în partid de a-l suspenda pe președinte există de mult timp. A fost la un pas de a se face această suspendare când nu a respectat decizia CCR de demitere a doamnei Kovesi. Am identificat șapte lucruri pentru care dânsul este complet vinovat și care pot sta la baza oricărei decizii de suspendare”, a afirmat Cătălin Rădulescu la Digi 24.

În ceea ce privește motivele concrete pentru suspendarea primului om în stat, Rădulescu l-a acuzat pe acesta că a mințit în legătură cu banii pentru pensii, că a nesocotit Curtea Constituțională a României, că a incitat la schimbarea ordinii constituționale (prin participarea la proteste) și nu numai.

„Intenția a fost inițial de suspendare pentru nerespectarea CCR. Iohannis a avut informații din interiorul PSD și dimineață, când voiam să facem suspendarea, a revocat-o pe Kovesi. Acțiunile care pot sta la baza acestei înalte trădări: Iohannis a făcut acțiuni care au dus la deservicii economice și strategice ale acestei țări.

Informațiile mincinoase spuse la televizor, pe care un președinte nu are voie să le facă, au făcut o stare în interior și în exterior, mințind că nu sunt bani de pensii și salarii, s-a creat o instabilitate economică care a dus la blocaje investiționale. Nimeni nu vrea să vină când un președinte spune astfel de lucruri.

Nu am început cu cea mai gravă: incitarea la schimbarea ordinii constituționale. Iohannis a ieșit permanent în stradă, cere ieșiri în stradă cu atacuri împotriva guvernului. Atacă în permanență premierul și guvernul, personal și prin intermediari cum este Orban.

A blocat în legislativ parlamentul permanent. Atacă orice fel de inițiativă legislativă. Am avut până acum o mulțime de președinți și niciodată, nici măcar Băsescu, nu au atacat cum atacă dânsul orice lege.

Când creezi o instabilitate economică prin declarațiile pe care le faci e motiv de trădare națională. Mai sunt chestiuni – de exemplu: interesul pentru grupul Austria, care taie păduri în România. Are o mulțime de chestiuni: nu a respectat ordinea constituțională, creează aceste atacuri împotriva Guvernului și Parlamentului. Își dorește ca instituțiile să fie create de stradă”, a detaliat Cătălin Rădulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *