Skip to content
Politică

Ramona Bruynseels îi reproșează lui Iohannis că nu se implică în soarta românilor din UK, afectați de Brexit!

 Ioana Bruynseels

Ioana Bruynseels, candidată la alegerile prezidențiale, i-a solicitat președintelui Iohannis, într-o postare publică pe o rețea de socializare, să-și ”exercite atribuțiile de șef al statului, pentru cei o jumătate de million de români aflați în UK”.

Candidatul la alegerile prezidențiale s-a arătat preocupat de situația românilor din Marea Britanie, în condițiile unui Brexit fără semnarea unui accord cu UE.

Președintele Iohannis are datoria, ca șef al tuturor românilor, să ia toate măsurile necesare și să negocieze cu guvernul britanic măsuri eficiente, care să protejeze drepturile românilor noștri, care trăiesc în UK. Președintele Iohannis  trebuie să se asigure că românii nu vor fi tratați ca niște cetățeni de clasa a doua. La urma urmei, românii reprezintă a doua comunitate din UK și contribuie prin munca lor atât la creșterea PIB-ului din Regatul Unit, cât și din România. Voi merge personal în UK, în scurt timp, și voi avea întâlnire cu diaspora, pentru a mă convinge că  românii noștri sunt tratați cu respect, iar drepturile lor, de cetățeni europeni sunt respectate!”, a susținut Ramona Bruynseels.

Candidatul la alegerile prezidențiale  a mai precizat că Premierul UK, Boris Johnson, urmează să se întâlnească miercuri,21 august a.c.,cu cancelarul german Angela Merkel, iar joi, 22 august, cu președintele Franței, Emmanuel Macron.

 
”Deocamdată nu am auzit să existe stabilită vreo întâlnire între Boris Johnson și Klaus Iohannis, având ca temă un subiect atât de important pentru românii din diaspora. Iar în agenda președintelui Iohannis nu există nicio informație referitoare la programul șefului statului, cu excepția vizitei în SUA!”, a mai precizat Ramona Bruynseels.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *