Skip to content
Politică

Ramona Bruynseels: O clasă ar trebui să aibă 15-18 elevi

În prima zi a noului an școlar, Ramona Ioana Bruynseels a prezentat cateva idei asupra viitorului școlii românești.

Într-un mesaj postat pe facebook cu prilejul deschiderii noului an școlar, Ramona Ioana Bruynseels își prezintă viziunea asupra viitorului școlii românești, punând accent pe necesitatea finanțării adecvate a învățământului, pentru calitatea actului educațional.

‘Din respect pentru viitorul copiilor României, e timpul să tratăm cu adevărat învățământul ca un domeniu prioritar pentru dezvoltare’, spune Ramona Ioana Bruynseels.

Ramona Ioana Bruynseels consideră că școala românească are nevoie de o nouă viziune. Copiii trebuie încurajați să-și dezvolte creativitatea și libertatea de gândire, să-i învățăm să devină lideri, dar și ce înseamnă munca de echipă, colaborarea și comunicarea.

Începe un an nou an școlar, dar problemele vechi persistă, deși au fost semnalate ani la rând: subfinanțare, școli cu toaleta în curte, școli neîncălzite, școli nerenovate, întârzieri în tipărirea manualelor școlare sau lipsa mijloacelor de transport către școală.

”Copiii nu trebuie să se simtă stresați și supraîncărcați, ei trebuie motivați, prin modele de succes. Dascălii să-i încurajeze pentru a-și dezvolta aptitudinile și nici o clasă nu ar trebui să aibă mai mult de 15-18 elevi. Ramona Ioana Bruynseels pledează pentru mai mult sport la școală, mișcare în aer liber și pentru o școală în care părinții sunt deopotrivă implicați. Nu în ultimul rând, școala trebuie să le ofere copiilor șanse egale, indiferent dacă trăiesc în mediul urban sau mediul rural.

Toate aceste lucruri pot fi obținute prin finanțarea adecvată a învățământului, recrutare riguroasă a personalului didactic, în paralel cu salarii motivante stabilite în baza unor evaluări obiective și indicatori de performanță, subliniază Ramona Ioana Bruynseels.

Ramona Bruynseels a participat astăzi la deschiderea anului școlar din comuna Certeju de Sus. Ea i-a condus la școală pe Daria și Alexandru, doi copii care provin dintr-o familie modestă, fără venituri, și care locuiesc într-un sat aflat la câțiva kilometri de școală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *