Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ramona Ioana Bruynseels, despre însemnătatea vizitei președintelui Iohannis în SUA: Este un lucru foarte bun, dar ar trebui să ne urmărim interesele

Ramona Ioana Bruynseels

Ramona Ioana Bruynseels, candidat la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste, a fost miercuri în studioul Puterea Știrilor.

Candidata PPU la prezidențialele din toamnă a vorbit și despre însemnătatea vizitei președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite. Ramona Bruynseels a precizat că pentru România orice vizită la nivel înalt cu partenerul nostru strategic principal este un lucru foarte bun, dar noi ar trebui să ne urmărim interesele și să avem la rândul nostru cereri.

“Pentru România bineînțeles că orice vizită la nivel înalt la partenerul nostru strategic principal, Statele Unite, este un lucru foarte bun. Nu pot decât să salut întâlnirea celor doi, este foarte bine, atrage vizibilitate pentru România. Sper ca în urma acestei vizite să obținem și noi mai multe lucruri. Armata României și tot ce înseamnă colaborarea pe plan militar sunt extrem de importante. Relația noastră cu partenerul strategic este extrem de importantă. Tot ce înseamnă vizibilitatea noastră și tot ceea ce noi putem negocia în cadrul acestui parteneriat ar trebui să fie deziderate pentru noi.

Însă ceea ce vreau să realizăm cu toții și sper că și domnul președinte Iohannis realizează este că „Romania first„. Așa cum Donald Trump spune „America First”, respectiv trebuie să ne urmărim interesele. Ne sprijină partenerul nostru strategic să intrăm în OECD? Ne sprijină partenerul nostru strategic prin eliminarea vizelor? Ne sprijină partenerul nostru strategic prin încurajarea investitorilor mari americani în România? Toate aceste lucruri trebuie urmărite de noi și trebuie cerute. Dacă doar te duci și oferi, fără să ceri în schimb pentru țara ta, bineînțeles că oricărui negociator îi convine. Dar nu te respectă, iar din acest punct de vedere România trebuie să își recâștige respectul. Respectiv negocierile în care suntem implicați trebuie să fie serioase”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *