Skip to content
Europa Politică

Ramona Mănescu: România trebuie să fie o voce mai clară în NATO şi UE

Inquam Photos / George Călin

Ministrul de externe, Ramona Mănescu, prezentă luni la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, a declarat, în cadrul evenimentului că ”România trebuie să fie o voce mai clară și mai articulată în NATO și UE”, considerând că este nevoie de mai multă consecvență.

Totodată, aceasta a menționat că ”trebuie valorificate parteneriatele cu SUA, Franța, Germania, Marea Britanie”, dar nici flancul estic nu trebuie ignorat. ”Am demonstrat că putem fi în prima linie a politicii europene”, a declarat ministrul.

Ramona Mănescu a mai afirmat că aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică ”este un obiectiv la care diplomația noastră trebuie să își arate competența”.

Ministrul de externe a transmis și un mesaj cetățenilor români din UK, în contextul Brexit-ului. ”Românii noștri din Marea Britanie trebuie să știe că le vom apăra drepturile ca cetățeni europeni”, a spus Mănescu, citată de b1.ro.

Luni are loc Reuniunea Anuală a Diplomației Române (RADR), organizată de MAE, tema din acest an fiind ”Diplomaţia României: repere şi noi perspective”.

Principalele teme abordate în cadrul reuniunii vor fi viitorul UE şi al rolului său global, relaţiile transatlantice, relaţiile cu vecinătatea estică, afacerile europene, relațiile politice şi economice ale României cu statele din spațiul Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America Latină, asistența umanitară şi dezvoltarea, pacea şi securitatea la nivel mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *