Skip to content
Politică

Ranga pe post de platformă politică. Silviu Mănăstire: Unii din USR credeau că ranga se folosește doar pentru adversari

psnews.ro

Jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook Dosar de Politician, reacționează după ce PS News a publicat în exclusivitate o înregistrare din ședința informală de marți seară a USR în care actualul președinte interimar al formațiunii politice, Cătălin Drulă, a forțat votul pe o rezoluție anti-Cioloș, fără avea cvorum sau convocare. Drulă a vrut, astfel, să se asigure că niciun membru USR nu va susține politic formațiunea politică a lui Dacian Cioloș, REPER, pedeapsa fiind excluderea din partid.

„Mie sincer îmi place, oarecum, de Drulă(în anumite situații). Cum este și înregistrarea de mai jos, unde le dă cu ranga în dinți propriilor săi colegi de partid.
Unii din USR credeau că ranga se folosește doar pentru adversari. De fapt, Drulăul folosește ranga drept platformă politică: cine nu e cu mine/ n-are șmenuri cu mine, pac, ranga în dinți!
Susțin total! Este foarte bine”, este mesajul ironic al jurnalistului Silviu Mănăstire.

Potrivit înregistrării obținute în exclusivitate de PS News, membrii USR reuniți în format restrâns, marți seara, s-au trezit, spre final, că trebuie să voteze o rezoluție impusă de Cătălin Drulă, care însă nu a fost anunțată înainte, conform statutului partidului. Astfel, membrii USR au avut la dispoziție doar 3 minute pentru a vota dacă sunt de acord cu următoarea rezoluție: „aderarea și/sau susținerea altor partide sau platforme politice de către membrii USR constituie o încălcare a obligațiilor statutare și se sancționează cu excluderea din partid”, fapt care a generat nemulțumirea celor prezenți în ședință.

Deși mai mulți membri USR au încercat să intervină și să îi explice lui Cătălin Drulă că rezoluția impusă fulger la vot încalcă prevederile statutare ale partidului, actualul lider interimar al USR i-a ignorat sau chiar le-a tăiat microfonul și a impus un vot final, în urma căruia rezoluția respectivă a trecut cu 110 voturi din 132 de membri prezenți.

În timpul discuțiilor, Drulă a spus explicit că rezoluția pe care a impus-o are o singură țintă, partidul lui Cioloș.

DETALII AICI: AUDIO Cătălin Drulă, abuz de putere în USR: Liderul partidului forțează o rezoluție anti-Cioloș și taie microfonul unui USR-ist revoltat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *