Skip to content
Politică

Rapoartele de activitate ale TVR și SRTV, respinse de Comisiile de cultură: Doina Gradea, la un pas să-și piardă funcția

Inquam Photos / George Călin

Comisiile parlamentare pentru cultură au respins, joi, rapoartele de activitate ale Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 şi 2019. Cu 13 voturi ‘pentru’ şi 7 ‘împotrivă’, deputații și senatorii au respins activitatea celor două instituții. Rapoartele vor fi supuse la vot, săptămâna viitoare, în plenul comun iar după ce vor fi aprobate de parlamentari, conducerea TVR și a radioului public vor fi demise.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat, la începutul dezbaterilor, că odată cu aceste rapoarte ar trebui să fie discutat şi raportul pe 2020, care a fost depus.

" "

„Dezbaterile sunt pe rapoartele pe 3 ani. Există şi raportul pe 2020. În mod normal, aceste rapoarte trebuie dezbătute împreună, altfel vom fi în situaţie imposibilă. În ceea ce priveşte rapoartele din anii anteriori, dacă picaţi toate rapoartele, va fi o situaţie legală ambiguă. Dacă un raport pe un an anterior va fi picat se poate găsi o cale de atac pe actele adoptate anterior de Consiliul de Administraţie”, a spus Romaşcanu.

După respingerea rapoartelor, preşedintele-director general al SRTv, Doina Gradea, a afirmat că acest vot este „o palmă” dată profesioniştilor din Televiziunea română.

Rapoartele urmează să fie supune dezbaterii plenului reunit al Parlamentului. Dacă ele vor fi respinse, va fi numit un interimar la conducerea Televiziunii publice, a precizat preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai.
De astfel, la nivelul Coaliției s-a decis ca votul de respingere a activității TVR și SRTV să fie dat săptămâna viitoare și să fie propusă o conducere interimară pentru cele două instituții publice.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *