Skip to content
Politică

Raport dramatic OMS: 1,25 de persoane, victime ale accidentelor rutiere în 2013

Accidentele rutiere au cauzat moartea a 1,25 milioane de persoane în 2013, se arată într-un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dat publicității luni la Geneva, informează agerpres.ro.

În perioada analizată, în Africa s-au înregistrat cele mai multe victime ale accidentelor rutiere. Pe acest continent, rata mortalității este cea mai ridicată din lume — 26,6 la 100.000 de locuitori, față de 9,3 la 100.000 de locuitori în Europa.

„Accidentele rutiere fac ravagii inacceptabile, în special în rândul populației din țările sărace”, a estimat directorul general al OMS, Margaret Chan, referitor la raportul publicat luni.

Jumătate dintre victimele accidentelor rutiere sunt motocicliști (23%), pietoni (22%) și bicicliști (4%). Potrivit raportului citat, situația s-a îmbunătățit în 17 țări (cu o populație însumată de 409 milioane persoane).

OMS susține că viteza maximă în aglomerările urbane trebuie să fie de 50 km/h. Doar 47 de țări (reprezentând 950 de milioane de persoane) respectă această recomandare.

În privința condusului auto sub influența alcoolului, raportul arată că cele mai frecvente în 2013 au fost cazurile de tineri șoferi în stare de ebrietate.

Raportul OMS mai relevă că în 105 țări (reprezentând 4,8 miliarde persoane) este obligatorie centura de siguranță în timpul deplasării autovehiculului, atât pentru locurile din față, cât și pentru cele din spate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *