Raport INCB: 75% din cocaina interceptată în UE este confiscată în Belgia, Olanda şi Spania

Sursa foto: playtech.ro

Ţările Uniunii Europene au interceptat o cantitate record de cocaină în 2021 – 303 tone -, iar 75% din această cantitate a fost confiscată în doar trei ţări: Belgia, Olanda şi Spania, potrivit datelor incluse în Raportul pentru 2023 al Comitetului Internaţional pentru Controlul Narcoticelor (INCB), care a fost publicat marţi la Viena, informează EFE.

Astfel, ţările în care au avut loc cele mai mari capturi de droguri au fost Belgia (96 de tone), Olanda (72 de tone) şi Spania (49 de tone), se menţionează în raportul INCB, organ independent şi cvasi-judiciar înfiinţat în 1968 şi format din 13 experţi cu renume internaţional (trei nominalizaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi 10 de guvernele statelor membre ONU), ce are drept scop aplicarea prevederilor Convenţiilor ONU în domeniul controlului drogurilor.

INCB evidenţiază în special situaţia din portul belgian Anvers, al doilea ca mărime din Europa, unde cantitatea de cocaină interceptată a crescut de la 91 de tone în 2021 la 110 tone în 2022.

Potrivit raportului, există o tendinţă în creştere de a folosi porturi mai mici din Europa pentru a aduce cocaina pe piaţa europeană.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL