Skip to content
București

Raport oficial: Copilul mort la spitalul Sanador ar fi putut fi salvat dacă medicii erau mai atenți

Doctorii au greșit în cazul morții bebelușului de un an și zece luni care a decedat în octombrie anul trecut la spitalul Sanador din București.

Aceasta este concluzia Colegiului Medicilor. Potrivit anchetei, decesul putea fi evitat dacă medicii care îl supravegheau pe copil erau mai atenți.

Copilul a ajuns în luna octombrie 2018 la spitalul Sanador pentru o operație de hernie inghinală, iar câteva ore mai târziu a murit. Părinții au reclamat atunci o serie de nereguli și, după operație, medicii nu l-au mai consultat pentru a vedea cum se simte, deși li se atrăgea atenția că starea bebelușului se agrava de la minut la minut. Pentru că nu erau băgați în seamă, părinții au sunat din spital la 112.

Comisia de la Colegiul Medicilor care a analizat acest caz spune acum că monitorizarea parametrilor vitali a fost insuficientă, scrie digi24.ro.

De asemenea, nu a fost asigurată o continuitate a activității medicale a mediculu ide gardă, ceea ce înseamnă că post-operator copilul nu a fost supravegheat conform legii în ceea ce privește monitorizarea chirurgicală pediatrică.

Colegiul Medicilor mai spune că toate aceste fapte duc la o abatere de la buna practică medicală.

Însă, sancțiunea dată de Colegiul Medicilor este nemulțumitoare pentru părinți, fiind vorba de un singur vot de blam atât pentru medicii care au operat copilul, cât și pentru medicii anesteziști și cei de la terapie intensivă.

Părinții pot contesta acest răspuns în 15 zile din momentul în care l-au primit.

Pe rol este deschis și un dosar penal pentru ucidere din culpă.

În urma autopsiei, efectuată anul trecut, s-a stabilti că bebelușul a murit din cauza unui şoc hemoragic. Spitalul Sanador a precizat ulterior într-un comunicat de presă că au fost respectate toate protocoalele, însă părinții acuză că nu aceasta este problema, ci că angajații nu știu să le pună în practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *