Guvernul olandez a eșuat în ultimii ani în misiunea sa, lucru care a dus la o lipsă de implicare a multor cetățeni. Este una dintre concluziile comisiei care a studiat percepția privind statul democratic, examinând modul în care guvernul interacționează cu cetățenii dar și cum arată interacțiunea dintre aceștia.
Recomandările comisiei arată că guvernul și politicienii ar trebui să implice mai mult cetățenii în procesul decizional, să ofere o mai bună asistență în rezolvarea problemelor și să nu sancționeze aspru greșelile minore.
Cercetătorii au subliniat că anumiți cetățeni sunt dezavantajați de funcționarea actuală a statului, în măsura în care promisiunile constituționale, inclusiv drepturi ca locuința, securitatea socială, asistența medicală și educația, nu sunt îndeplinite. Deciziile sunt adesea luate de cei care nu au niciodată problemele oamenilor obișnuiți, arată NL Times.
Cetățenii mai menționează faptul că autoritățile nu le acordă sprijin să se descurce prin labirintul birocratic, că îi trimit de la una la cealaltă și că sunt intransigente atuncă când greșesc.
Toate acestea duc la frustrare și chiar la radicalizare sau la convingerea că statul este controlat de o elită malefică. De asemenea, duce la o ruptură între cei care au păreri diferite.
Raportul a fost comandat de Parlamentul olandez.
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News