Guvernul României a demonstrat o intensificare a eforturilor de combatere a traficului de persoane faţă de anul trecut

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Interne salută publicarea Raportului Departamentului de Stat al SUA, Trafficking in Persons 2024, care evidenţiază progresele semnificative realizate de România în combaterea traficului de persoane.

Conform comunicatului de presă al MAI, printre aspectele pozitive menţionate se numără:

– Investigarea unui număr crescut de cazuri de trafic şi condamnarea mai multor traficanţi.

– Înfiinţarea unei unităţi de investigaţii financiare în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate pentru a combate criminalitatea organizată, inclusiv traficul de persoane.

– Adoptarea de proceduri pentru identificarea şi referirea potenţialelor victime minore ale traficului în şcoli şi implementarea unui nou Mecanism Naţional de Identificare şi Referire (MNIR).

– Modificarea legislaţiei pentru a spori măsurile de protecţie pentru victimele traficului în timpul procedurilor penale şi adoptarea unui ordin executiv care permite plata anticipată a cheltuielilor de urgenţă pentru victime.

– Demararea unui nou program de formare în şcolile de poliţie pentru identificarea proactivă a potenţialelor victime ale traficului.

– Înfiinţarea unei comisii speciale anti-trafic în Parlament pentru analiza cauzelor infracţiunii şi elaborarea legislaţiei relevante.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: