Skip to content
Politică

Raportul MS pus pe masa lui Tudose va fi făcut public. Urmează demiteri SURSE

evz.ro

Problema minorilor nevaccinați din România i-a fost prezentată miercuri,26 iulie, premierului de către ministrul Sănătății, Florian Bodog, raportul acestuia urmând să fie făcut public, conform deciziei primului ministru.

Șeful Guvernului a menționat că nu se pune problema ca ministrul să fie demis în perioada imediat următoare, după cum speculaseră persoane din interiorul PSD.

„Nu este vorba despre ce riscă domnul Florian Bodog. Nu vorbim de oameni, vorbim de sistem. Dacă sistemul este imperfect, modificăm sistemul. Dacă este vorba despre vini individuale, vedem la ce nivel sunt acele vini. Nu îl demit pe Bodog astăzi şi nici mâine”, a declarat premierul Mihai Tudose, citat de news.ro.

La începutul săptămânii, șeful Executivului i-a cerut ministrului Sănătății să îi prezinte în regim de urgență un raport privind procesul de imunizare al populației din România, ca și o dare de seamă pe tema candidaturii  României pentru relocarea la Bucureşti a Agenţiei Europene a Medicamentului.

Raportul care scoate în evidență existența a peste 260.000 de copii nevaccinați în România a fost discutat miercurio de cei doi, premierul Tudose considerând că datele ar trebui făcute publice.

După prezentarea raportului au putea urma și o serie de demiteri la nivelul Direcțiilor de Sănătate din teritoriu, acolo unde se înregistrează o rată îngrijorătoare de populație neim unizată, au apreciat surse din interiorul Ministerului Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *