Raportul SIS privind ilegalitățile comise de gruparea lui Șor împotriva R.Moldova

Sursa foto: SIS - Serviciul de Informații și Securitate
Sursa foto: SIS - Serviciul de Informații și Securitate

Serviciul de Informații și Securitate a publicat raportul care include multiple date privind ilegalitățile comise de gruparea criminală condusă de Ilan Șor în cadrul campaniei electorale. Datele operative și analitice ale Serviciului indică asupra pregătirii și realizării, începând cu a doua jumătate a anului 2022, pe teritoriul Republicii Moldova, a unui scenariu subversiv de imixtiune externă, cu scopul înlăturării violente a guvernării democratice și preluării controlului politic de către grupări criminale subordonate altor țări.

Activitățile constatate sunt orientate spre subminarea valorilor și procesului democratic, în vederea distorsionării și influențării procesului electiv, atentând la ordinea constituțională a Republicii Moldova, și care necesită luarea unor măsuri de prevenire sigure şi hotărâte”, precizează SIS.

Potrivit reprezentanților Serviciului, concluziile informațiilor prezentate indică asupra faptului că Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent.

Manipulare, propagandă și dezinformare, tentative de schimbare a guvernului prin violențe, atacuri cibernetice, alarme false cu bombă, tentative de a intra în țară a cetățenilor străini cu pregătire militară cu scopul realizării unor operațiuni subversive, finanțare masivă a unui grup criminal organizat care corupe alegătorii, deputații, liderii politici și candidații, totul pentru a compromite întreg sistemul de guvernare democratică a țării pentru a o trece în zona de influență a Federației Ruse”, susțin reprezentanții SIS.

Raportul detaliat cu descrierea și demonstrarea întregului spectru de atacuri asupra Republicii Moldova, amplificat în perioada electorală, îl găsiți mai jos.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL