Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, 10 întrebări pentru Dăncilă: Vedeți că aveți ce să dezbateți cu procurorii?

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a lansat pe pagina sa de Facebook o serie de 10 întrebări despre 10 august 2018 către fostul premier Viorica Dăncilă.

”Am și eu 10 întrebări despre 10 august, doamna Dăncilă! Că încet-încet, aflăm tot! Ați fost (cred că mai sunteți) un pion extrem de important în planurile lui Dragnea. Că vă dați acuma lovită de amnezie nu mă miră. Sunteți convinsă că slugile utile care au executat comenzile pentru acapararea statului prin măcilărirea legilor penale și aducerea instituțiilor la ordine de partid respectă omerta. Ei, vă dau o veste: nu o mai respectă. Tic-tac!”, scrie Rareș Bogdan.

Europarlamentarul enumără apoi cele 10 întrebări pentru Viorica Dăncilă:

”1. Pe 13 august 2018, când le-ați scris o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, în care ați amintit de “încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim” pe ce v-ați bazat?

2. De unde știați, dacă erați în concediu, ce s-a petrecut pe 10 august?

3. Cine, ce v-a informat în această perioadă?

4. V-a informat în scris sau pe telefon?

5. Acolo unde ați fost în concediu ați avut acces la telefonul operativ? 6. V-a sugerat cineva să vă luați concediu?

7. Ce v-a informat ministrul Carmen Dan când ați revenit la locul de muncă?

8. L-ați întrebat pe Liviu Dragnea ce să răspundeți presei dacă sunteți întrebată?

9. Cine v-a spus să scrieți șefilor Comisiei Europene?

10. La ce oră ați fost informată că s-a dat ordin jandarmilor să intre în forță în protestatari?”

Rareș Bogdan îi transmite fostului premier că are ce dezbate cu procurorii, după ce Viorica Dăncilă s-a plâns public că a fost amenințată de europarlamentar.

”Pentru început, cred că 10 întrebări ajung. Vedeți că aveți ce să dezbateți cu procurorii? Și vă anunț că dosarul e deschis din 2018, deci nu le-am sugerat eu procurorilor să facă anchetă. Dacă nu v-a informat secretarul de presă, dați-l afară! Aa, nu mai sunteți premier? Auci!”, mai scrie Rareș Bogdan.

Dăncilă s-a simțit amenințată de declarațiile lui Rareș Bogdan

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că se află în spatele unui mesaj transmis de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, privind „explicaţiile” pe care liderul PSD ar urma să le dea procurorilor.

„Pentru că am îndrăznit să-l chem pe preşedintele Iohannis la o dezbatere sunt ameninţată cu procurori şi cu dosare? (…) că aşa cum i s-a întâmplat lui Dan Barna aceleaşi lucruri trebuie să i se întâmple şi lui Viorica Dăncilă?”, a afirmat liderul PSD.

Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmase, într-o postare pe Facebook, că „Guvernul Dăncilă a fost un criminal”.

„În al 12-lea ceas, pacientul a fost salvat. Dar nu va fi uşor. Iată, oameni buni, de ce încearcă Dăncilă să acapareze minţile românilor cu teme false, cu scandaluri la care aprinde focul de câteva ori pe zi: se teme că va plăti penal, aşa ca mentorul ei! Încearcă să abată atenţia de la dezastrul lăsat. Căci nu e doar incompetenţă aici, e mai ales ticăloşie. Au făcut totul conştient, au tratat bugetul ca şi când ar fi fost averea lor personală, iar pe cetăţeni ca pe o masă de manevră. Nu există cuvinte destul de dure pentru a califica maniera în care PSD a devalizat visteria… Poate doar în codul penal. Ce a dezvăluit Florin Cîţu e de cătuşe. DNA să vină să ia pe sus dubleta Dăncilă-Teodorovici! Monstruozitatea lor este incredibilă. Greţoasă de-a dreptul! Îl ţineţi minte pe Jabba the Hutt, din Războiul Stelelor? Aşa arăta Guvernul PSD. Mai avea un pic şi ne strângea de gât pe toţi! Dezbatere cu interpusul unui grup infracţional organizat? Dezbatere cu un om care a girat gazarea şi lovirea protestatarilor pe 10 august şi i-a acuzat că au încercat să dea o lovitură de stat? Şi îi acuză în continuare! Dezbatere vrea? Să se pregătească de dezbatere cu procurorii!!!”, a susţinut Rareş Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *