Skip to content
Puterea Știrilor Video

Rareș Bogdan a făcut socoteala: Vom primi 150 de miliarde de euro de la UE până în 2030

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat la Puterea Știrilor, prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre vizita premierului Florin Cîțu la Bruxelles pentru clarificarea situației PNRR-ului.

„În multe țări europene, PNRR-ul este derulat prin ministrul de Finanțe, iar în altele este administrat de către premier. Aici este un parteneriat între Cristian Ghinea, Alexandru Nazare și Florin Cîțu. A fost vitală și determinată prezența premierului Florin Cîțu la Bruxelles la întâlnirea cu comisarii europeni și aici mă refer în primul rând la președinta Comisiei, la Ursula von der Leyen, dar și la doamna comisar Vestager, dar și al domnul comisar Gentiloni, și sigur comisara noastră, doamna Vălean, care a avut un rol foarte important în aprobările pe care România le-a primit pentru infrastructură rutieră. S-a văzut în sfârșit ce importantă este această poziție de comisar european pe infrastructură de transporturi pe care o ocupă doamna Vălean. PNRR-ul, din punctul meu de vedere, va fi un real succes”, spune Rareș Bogdan.

De asemenea, acesta a vorbit despre sumele de care va beneficia România pentru modernizare.

„Vorbim de 150 de miliarde de euro, bani în investiții, până în 2030. De ce spun asta, pentru că România are alocat o medie de 5 miliarde și jumătate pe investiții, bani din bugetul propriu. Pe lângă acești bani, din bugetul propriu pe investiții mai avem o sumă de 20 de miliarde bani rămași din exercițiul financiar de anul trecut. De asemenea, avem pe exercițiul financiar multianual: fondurile de coeziune de 27 de miliarde, fondurile pe agricultură 19 miliarde dintre care 13 miliarde sunt subvențiile directe în agricultură, 6 miliarde banii pe infrastructură, plus PNRR încă 80 de miliarde. În 9 ani și jumătate, România poate băga în investiții aproximativ 150 de miliarde. Este o sumă record, o sumă uriașă, care ar trebui să ridice România acolo unde a fost în perioada interbelică, sau acolo unde îi este locul, adică acolo printre cele mai dezvoltate țări ale Europei”, conchide liberalul.

1 comentariu la “Rareș Bogdan a făcut socoteala: Vom primi 150 de miliarde de euro de la UE până în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *