Skip to content
Politică

Rareș Bogdan a răbufnit după dezvăluirile lui Ponta: Nu discutăm suficient despre 10 august! EXCLUSIV

http://inquamphotos.com

Victor Ponta a făcut clarificări în situația pozei pe care a postat-o duminică pe rețeaua socială Facebook. Într-o apariție avută luni într-o emisiune de televiziune, Victor Ponta a dezvăluit poza în format original cât și o altă imagine în care președintele actual al PSD stătea la un pahar de vin cu Coldea și Maior, iar astfel mesajul fostului premier este că pretinsa luptă a lui Dragnea cu „statul paralel” este falsă.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat pe jurnalistul Rareș Bogdan pentru a analiza acest subiect. Omul de televiziune transmite că este clar că președintele PSD a încercat întotdeauna să caute prietenia unor oameni precum Coldea, Kovesi și Maior, iar „faptul că acum îi înjură și consideră că ei conduceau România într-o structură paralelă structurilor democratice normale face parte din retorica tipică a lui Liviu Dragnea”. Cu toate acestea, Rareș Bogdan a constatat că momentul în care Ponta a ales să dezvăluie pozele este unul nepotrivit deoarece schimbă agenda și mută atenția despre teme mult mai importante, printre care și violențele de la protestul Diasporei.

„Nimeni nu se îndoia de faptul că Liviu Dragnea a participat și a căutat prietenia și tovărășia celor din jur. Acesta este caracterul omului. Evenimentele respective erau evenimente semioficiale sau unele oficiale. Era masa de după 1 decembrie unde participau majoritatea șefilor de instituții și șefii SRI la acea celebră vilă. Au mai fost zile de naștere ale șefilor SRI. Liviu Dragnea a căutat întotdeauna să se afle în tovărășia, preajma acestor oameni. Faptul că acum îi înjură și consideră că ei conduceau România într-o structură paralelă structurilor democratice normale face parte din retorica tipică a lui Liviu Dragnea. 

Mie mi se pare că momentul pe care l-a ales Victor Ponta nu este cel mai potrivit. Nu a făcut-o voit, sunt convins că a vrut să facă un bine cu aceste poze numai că a reușit să schimbe agenda datorită apetenței românilor spre cancan și a plăcerii de a discuta fotografii. Ce vedem în acele fotografii? Faptul că Liviu Dragnea era lângă Codruța Kovesi, Maior, Coldea. Nimic nou pentru noi. Se știa asta și acum se dovedește prin fotografii”, a precizat moderatorul emisiunii Jocuri de Putere.

Rareș Bogdan trage semnalul de alarmă că multe din subiectele de pe agenda opiniei publice au fost scoase în evidență pentru a mușamaliza protestul de pe 10 august: „tot acest talmeș-balmeș le-a convenit de minune celor care au vrut să acopere subiectul 10 august”. Astfel, enumeră o parte din subiectele care au fost rostogolite în presă și care au pus într-un con de umbră ceea ce s-a întâmplat la protestul Diasporei.

„Ce mă deranjează și aici este o problemă este că domnul Ponta deși deține aceste fotografii a întârziat cu ele și a ieșit tocmai acum la o lună de zile de la proteste și practic ieri în loc să fie o zi a dezbaterii despre protestul diasporei de pe 10 august, a fost acoperită de dezvăluirile fotografiilor domnului Ponta la care a intrat și Traian Băsescu care a dormit 3 luni de zile și s-a trezit. Discuția cu Firea și războiul dânsei, Liviu Dragnea și cu prostiile lui, Tăriceanu căruia i-a luat fața Firea și încearcă să revină în actualitate ca potențial prezidențiabil, dar ultima lună a fost o lună pierdută pentru acesta care a dominat luna iulie și în august a fost absent total și pe perioada începutului de septembrie, au acoperit practic dezbaterea de la o lună de la protestul Diasporei. 

Acești oameni nu pricep că astăzi imaginea României și situația României este afectată înfiorător în afară cu privire la ce s-a întâmplat. Acest lucru nu poate fi la nesfârșit uitat. Această acțiune împotriva unor oameni cu mâinile ridicate, împotriva unor oameni nonviolenți nu poate rămâne fără vinovați. Nu suntem totuși într-o țară de lumea a treia. Nu mai suntem în anii ’90.

Tot acest talmeș-balmeș le-a convenit de minune celor care au vrut să acopere subiectul 10 august. Ultima televiziune care a acordat atenție acestui subiect a fost Realitatea. O televiziune din șase pentru că luăm în considerare și televiziunea publică. Mă doare acest lucru pentru că nu este o problemă a Realității TV ci este o problemă a României. Toată lumea ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a semnalat jurnalistul.

Mai mult, Rareș Bogdan a ținut să reliefeze faptul că protestele actuale nu au un lider precum cele din anii ’90 și asta trebuie să o înțeleagă anumiți vectori de opinie.

„Plus că au ieșit cu acele pseudodezvăluiri cu lideri #Rezist. În primul rând Piața Victoriei nu a avut lideri. Ce mă doare este că în acest moment refuzăm să înțelegem că mișcarea de protest începută pe 16-17 ianuarie 2017 a fost o mișcare caracterizată prin lipsa liderilor. Aici este deranjul pentru doamna Pippidi că nu există lideri, aici este deranjul celor care tot vor să comenteze. Este o mișcare fără lideri. Angy, Bot, Sandy Matei și alții luați în vizor nici măcar nu se revendică ca fiind lideri. Ei nu sunt lideri ai mișcării așa cum nu este nimeni lider al mișcării. Mișcarea este una de protest care nu are lideri asumați, lideri recunoscuți. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este o mișcare tipică a anilor ’90 cu Marian Munteanu sau cu lideri ai opoziției și cu Ana Blandiana. Este altceva. Trebuie să înțeleagă asta odată. Este o mișcare care nu are un lider recunoscut și asumat”, a adăugat moderatorul TV.

Rareș Bogdan a resubliniat că principala temă în agenda opiniei publică este și trebuie să fie ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, subiect despre care Ministerul Afacerilor Interne face toate eforturile pentru a nu se afla adevărul. De asemenea, jurnalistul trece în revistă alte teme importante care nu se discută în timp ce sunt rostogolite tot felul de subiecte precum „fotografiile lui Ponta, cu cine stătea Maior, cu cine stătea Dragnea și ce vin bea nu știu cine”„acoperim marile subiecte economice. Sunt subiecte economice grave. În educație avem trei manuale pe care le-au greșit și trebuie retipărite și nu plătește nimeni. Avem 790 de creșe promise și au făcut 2 creșe. Avem 2400 de școli cu toaletă în curte și au reabilitat 18. Avem spitale care sunt în aceeași situație ca acum 2 ani de zile. Lucrurile astea nu le mai vedem? Nu avem niciun kilometru de autostradă și mai mult vor să pună pe autostrăzile existente, construite în 2010 și 2012, cum este cea de la Ploiești la București, taxă de autostradă de 6 euro. Astea sunt problemele reale! Gazele au crescut în acest an cu 15%. De la 1 octombrie mai cresc cu 6% Astea sunt probleme corecte, concrete, pe care noi nu le mai discutăm”.

„Repet că mă doare că nu discutăm suficient despre 10 august. MAI se comportă mizerabil. Din păcate o structură extrem de importantă cum este MAI a intrat pe mâna slugilor lui Liviu Dragnea. Secretizează documente pe care le solicită Parchetele. Jocul acesta este foarte foarte grav. Faptul că în acest moment orice document solicitat de procurorii Parchetului Militar este secretizat automat de MAI este o chestiune impardonabilă. Cineva trebuie să răspundă despre asta. Noi nu știm încă câte gaze s-au folosit, ce fel de gaze s-au folosit. Nu știm cine sunt cei 200 de jandarmi care nu au avut pe cască obiectivele trecute. Nu știm cine a coordonat acțiunea, nu știm de ce s-a continuat acțiunea împotriva demonstranților care părăsiseră Piața pe străzile adiacente. A fost un masacru ce s-a întâmplat. Până la 4 dimineața erau bătuți oameni. Nu știm de ce s-au dat cu gaze lacrimogene începând cu ora 16. Nu știm de ce nu au fost blocați o parte din ultrașii de la Petrolul Ploiești despre care știau cei de la Jandarmerie de la viceprimarul Bădulescu că întră în București în jurul orei 18 și puteau fi blocați. S-au oferit cu Poliția Locală să îi blocheze și nu au fost lăsați să îi blocheze. Se știa că intră grupări de ultrași din diverse galerii pe la Gara de Nord, pe Frații Buzești sau dinspre fosta Hală Matache și de pe Iancu de Hunedoara și puteau fi blocați. Puteau fi izolați. 

Lucrurile acestea nu pot rămâne fără un răspuns. Faptul că noi cerem vinovații este o normalitate într-o democrație. Ajungem să discutăm despre orice altceva. Despre fotografia nu știu cui, despre toate prostiile care apar în spațiul public, despre aberațiile lui Dragnea cu asasini ca să nu discutăm subiectul cheie. Cine a aruncat în aer imaginea externă a României înăbușind în sânge și gaze lacrimogene un protest pașnic? Acestea este marea temă a acestei veri. Plus că acoperim marile subiecte economice. Sunt subiecte economice grave. În educație avem trei manuale pe care le-au greșit și trebuie retipărite și nu plătește nimeni. Avem 790 de creșe promise și au făcut 2 creșe. Avem 2400 de școli cu toaletă în curte și au reabilitat 18. Avem spitale care sunt în aceeași situație ca acum 2 ani de zile. Lucrurile astea nu le mai vedem? Nu avem niciun kilometru de autostradă și mai mult vor să pună pe autostrăzile existente, construite în 2010 și 2012, cum este cea de la Ploiești la București, taxă de autostradă de 6 euro. Astea sunt problemele reale! Gazele au crescut în acest an cu 15%. De la 1 octombrie mai cresc cu 6% Astea sunt probleme corecte, concrete, pe care noi nu le mai discutăm pentru că noi discutăm despre fotografiile lui Ponta, cu cine stătea Maior, cu cine stătea Dragnea și ce vin bea nu știu cine. Suntem ridicoli sincer! Suntem ridicoli! O țară ridicolă! O clasă politică mizerabilă!”, a conchis Rareș Bogdan pentru PSnews.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *