Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că liberalii vor ca alegerile prezidenţiale să aibă loc potrivit calendarului constituţional şi anume pe 10 şi 24 noiembrie, însă sunt dispuşi şi la o data intermediară convenită de comun acord cu partenerii de coaliţie. El a subliniat că PNL nu va ieşi de la guvernare şi nici nu va remania vreun ministru. Afirmaţiile vin după şedinţa coaliţiei şi faptul că purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu a spus că ministrul de Interne Cătălin Predoiu are două hotărâri de Guvern pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie, pentru scrutinul prezidenţial.
„Considerăm că luna august este o lună în care e greu să-i gaseşti preocupaţi de alegeri pe cetăţenii României. Lunile octombrie, noiembrie, ar fi mai potrivite, am avea parte şi de studenţi, peste un milion care se vor afla în centrele de studii. Un dialog absolut civilizat, raţional, echilibrat pe organizarea calendarului pentru prezidenţiale. (…) Considerăm noi, PNL, că românii trebuie să fie bine informaţi, să poată vedea, urmări dezbateri prezidenţiale extrem de importante pe proiect de ţară pentru a vota în deplină cunotinţă de cauză. Din acest motiv, considerăm că trebuie să păstrăm calendarul constituţional, calendarul din noiembrie, pentru organizarea prezidenţialelor. Argumentele sunt multiple. După alegerile din 9 iunie s-a văzut că în sute de şcoli au fost probleme legate de reluarea procesului de învăţare. Au fost până la 8 – 10 zile întârzieri. De asemenea, considerăm că luna august e una în care e greu să-i găseşti preocupaţi de prezidenţiale pe cetăţeni şi lunile octombrie – noiembrie ar fi cele mai potrivite. Şi am avea parte şi de studenţi, peste un milion, în centrele de studii şi nu ar fi blocaţi în exercitarea dreptului de vot. În consecinţă, cei din PSD au susţinut varianta 15-29 septembrie, vorbind despre o aşa-zisă înţelegere între partidele la guvernare”, a declarat Rareş Bogdan, marţi la sediul PNL din Modrogan.
Acesta a adăugat că „a existat o discuţie, dar aceasta a avut două componente care au fost omise: lista comună la europarlamentare ar fi trebuit să depăşească 50%, a avut doar 48%, şi în contextul din martie vorbeam de listă comună pentru parlamentare şi de candidat comun, respectiv tandem preşedinte – premier”.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News