Skip to content
Politică

Rareș Bogdan anunță cum ar putea arăta viitorul Guvern: câte ministere iau PNL, USRPLUS și PMP

Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, marţi seară, la B1TV, că s-a creat ”o stare de nervozitate” în relaţia cu USR PLUS din cauza a două chestiuni referitoare la ”non-jurămintele” pe Biblie făcute de unii aleşi USR PLUS şi la atacurile pe care aceştia continuă să le lanseze la adresa liberalilor. „Este o stare de nervozitate, de mâhnire mai mult”, spune acesta.

Rareș Bogdan a declarat că USR PLUS trebuie să ”își asume extrem de clar dacă sunt creștini sau anti-creștini” și că, până acum, a considerat drept ”teribilism” refuzul unora dintre aleșii alianței de a jura pe Biblie. Bogdan a zis că parteneriatul ar trebui reevaluat dacă USR PLUS își asumă o atitudine ”anti-creștină”.

" "
" "

”A fost şi pentru mine o surpriză faptul că au respins candidatura viceprimarului nostru, preferând să voteze viceprimarul USR cu ajutorul PSD (la Timişoara.). Nu este singurul loc din ţară, pentru mine este surprizător, la fel cum sunt surprinzătoare şi atacurile venite spre noi. Este o stare de nervozitate, de mâhnire mai mult. Şi eu, şi Robert Sighiartău, şi alţii suntem deranjaţi de două lucruri, una fiind de devenirea noastră ca popor: trebuie să îşi asume extrem de clar dacă sunt creştini sau anti-creştini.

Chestiunile legate de non-jurământul pe Biblie, în Bucureşti, Târgu Mureş şi alte locuri, cum ar fi Sectorul 1 spre exemplu, pe mine, pe Robert şi pe latura creştină din PNL ne-a deranjat foarte mult. Cu toate astea, am considerat că e doar un teribilism al vârstei şi nu o chestiune serioasă. Pentru că dacă e o asumare acest anti-creştinism, atunci ar trebui să ne evaluăm serios. Poate fi ca la Ion Iliescu, dar atunci ar fi un neomarxism, iar ei se consideră de dreapta. Dar nu aceasta a fost neapărat motivaţia dojenelilor din partea lui Florin Roman, Robert Sighiartău sau Daniel Fenechiu (…)

Plastic vorbind, PNL ia 10-12 ministere, USR ia 4-5, mai ia şi PMP. Noi suntem deschişi la colaborare. Dar faptul că domnul Coliban, faptul că Stelian Ion continuă atacurile la amiralul Vergil Chiţac, faptul că Cosette Chichirău a dus o campanie foarte dură la colegul nostru Costel Alexe, au creat o oarecare stare de nervozitate, dar asta nu înseamnă că PNL nu vede ca primă opţiune USR PLUS şi, bineînţeles, PMP. Acestea sunt opţiunile noastre, nu renunţăm la ele”, a declarat Rareş Bogdan, marţi seară, la B1TV.

1 comentariu la “Rareș Bogdan anunță cum ar putea arăta viitorul Guvern: câte ministere iau PNL, USRPLUS și PMP

  1. M-aș fi așteptat să aud cum va arăta infrastructura rutieră, sistemul de sănătate sau cel de învățământ etc. iar Ponta de PNL ne spune cum se va împărți ciolanul și câte porții va lua fiecare partid. Ți se face lehamite! De la astfel de oameni vreți voi să vină salvarea României?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *