Skip to content
Politică

Rareș Bogdan anunță o PREMIERĂ la protestul din Piața Victoriei: Asta e o chestiune nouă!

România a fost din nou animată de proteste duminică seara, în mai multe orașe din țară din cauza OUG 7 care acordă puteri sporite Secției Speciale înființate de Tudorel Toader, dar și a nemulțumirilor privind situația economică ce se înrăutățește.

În București au fost aproximativ 15 mii de oameni, printre care și moderatorul emisiunii Jocuri de Putere Rareș Bogdan.

În exclusivitate pentru PSnews.ro, jurnalistul ne-a prezentat peisajul protestelor, în calitatea sa de participant.

Astfel, omul de televiziune consideră că prezența oamenilor vârstnici este un lucru nou pentru aceste proteste, iar cei prezenți erau extrem de bine informați cu privire la situația de săptămâna trecută:

”Oameni extraordinari care, deși era un frig groaznic în București și-n Cluj au ales să fie pe stradă pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la măcelărirea instituțiilor justiției prin reconfigurare. Foarte mulți oameni în vârstă, ceea ce-i o chestiune mai nouă la proteste. De data aceasta, cel puțin în București, au fost foarte multe persoane trecute de prima tinerețe care spuneau ‘Nu putem trăi în anii 50, nu ne putem întoarce în comunism. Nu putem nici sa plecăm din România. Rămânem aici, ne sunt plecați copiii, ne sunt plecați nepoții, dar noi rămânem aici ca România sa ramana pe drumul european’. Oameni educați, extrem de bine informați. 

Din punctul meu de vedere o prezență bună, 15 mii de oameni în Piața Victoriei a fost o prezență foarte bună, nu știu în ce măsură s-au văzut pe televiziuni aceste imagini, dar sunt fotografii, se pot găsi, cu imaginile protestelor în momentul lor de maximă prezență, cred că undeva la 20:30. Erau oameni foarte bine informați cu privire la ce s-a întâmplat în săptămâna care se încheia, cu protestul magistraților, cu dosarul Tel Drum care s-a încercat a fi mutat de la DNA la Secția Specială, cu situația Laurei Codruța Kovesi în Comisia Ambasadorilor, prima comisie, unde nu a primit mandat să fie susținută de către reprezentantul României Luminița Odobescu. Cei din Piață erau români informați, care au vrut să tragă un semnal de alarmă. 

Îmi pare rău că nu am putut, din cauză că aveam doar un rucsac, să trag cablurile de la DSMG pentru a merge prin mulțime și a vedea ce zic oamenii pe care-i întâlnesc absolut întâmplător față în față, pentru că lumea r fi văzut o altă Românie, pe care n-o cunosc. O Românie care știe exact ce se întâmplă în Justiție, în politică, în spațiul parlamentar, guvernamental. Esența e că cei din Piață nu au fost deloc oameni dezinformați, ci din contră, oameni extrem, extrem de bine informați. ” a declarat Rareș Bogdan pentru PSNews.

Prezentatorul mai spune că este extrem de important ca toate forțele politice de Opoziție, alături de forțele societății civile să facă front comun, deoarece numai așa ”PSD poate fi zdrobit”:

”În primul rând, trebuie spus că ea nu a ajuns încă în Parlament, ceea ce e ciudat. În al doilea rând, magistrații au avut un gest de demnitate fantastică atunci când au refuzat să se întâlnească cu premierul Dăncilă, deși aceasta a solicitat o întâlnire, cele patru asociații importante au refuzat prezența la întâlnire până nu se abrogă această Ordonanță, faptul că în acest moment sunt blocate o bună parte dintre instanțele din țară, care protestează într-un mod în care nu s-a mai întâmplat în România spune foarte multe. 

Noi poate nu înțelegem momentul prezenței pe scările tribunalelor, la Curțile de Apel, a magistraților de vineri. Un moment cheie pentru ceea ce înseamă revolta societății românești și ceea ce înseamnă încercarea de a bloca tentativa PSD-ALDE-UDMR. Acel moment cu magistrați, cu acele foi de hârtie, cu mesaje întipărite pe ele, în fața instituțiilor, este un protest unic în Estul Europei, inclusiv în România. E important că se opun, că aleg să lupte. Noi, societatea civilă, presa, nu putem să facem altceva decât să-i susținem, iar faptul că tot ieri s-au aflat liderii Opoziției printre oameni și au fost bine primiți, de la Raluca Turcan, Ionel Dancă și ceilalți de la PNL, la Dacian Cioloș și Dan Barna de la USR-PLUS, e important. 

Asta arată că, în sfârșit, se face un front comun. Eu cred că PSD nu poate fi zdrobit decât printr-un front comun al celor patru partide de Opoziție, al organizațiilor civice a societății civile, al intelectualilor. Aseară a fost în Piața Victoriei și Mircea Cărtărescu, și Mihai Șora, și pianistul Dan Grigore, Oana Pellea, și Medeea Marinescu. Lucrurile acestea sunt foarte importante, pentru că sunt oameni foarte respectați care în momentul când aleg să plece din confortul lor care înseamnă masă de scris, bibliotecă, scenă, săli de teatru, săli de concerte, înseamnă că aleg să lupte și înțeleg grozăviile care se întâmplă și derapajele. 

Sunt încrezător, dar totul poate fi pur și simplu anulat printr-o prezență mică la vot la alegerile din 26 mai și mai ales printr-un scor mare al PSD. Dacă PSD va avea în continuare un scor cu cifra 3 în față, înseamnă că o bună parte din acest popor este captiv unor dezinformări crase, refuză să vadă realitatea și mă gândesc foarte serios dacă nu cumva noi, ceilalți suntem cei care nu ne potrivim cu marea masă și ei sunt cei care aleg corect. Sper ca acest popor să se trezească și să înțeleagă cât de periculos e ce se întâmplă în ultimii 2 ani.” a încheiat Rareș Bogdan.

2 comentarii la “Rareș Bogdan anunță o PREMIERĂ la protestul din Piața Victoriei: Asta e o chestiune nouă!

  1. …ORICE ar zice detractorii emsiunii Jocuri de Putere care în bună parte se confundă cu Rareș Bogdan și – mai ales – cu nucleul dur de experți ce evoluează în Emisiune – aceasta reprezintă o platformă de dezbateri a etajelor superioare ale Societății Românești. A societății educate, informate și ata să răspundă agresiunilor neodictaturii inspirată și manevrată de Imperiul Estic. și materializată vizibil prin cozile de topor guvernamentale – mai mult sau mai puțin constiente de rolul pe care-l joacă…. *Inocența* javrelor ce acționează contra acestei țări și a acestui popor a dispărut de mult – cam de când au început să toarne apă în bere, pentru a=și spori ilicit câștigurile…Nici să torni apă-n vin nu-i vreo faptă creștineascaă dar sătorni apă-n BERE este culmeamizeriei !… Nemernicii conduși de Țarul de Videle toarnă de ani buni apă peste bere, peste șosele, peste autostrăzi, peste școli -și peste spitale . Urinează pe capetele celor care i-au ales… fiindcă nu știu să facă altceva !!!

    1. P.S. – OAMENI BUNI, NU AȘTEPTAȚI RĂSPUNSURI DIN PARTEA TICĂLOȘILOR AUTOHTONI ! Răspunsurile vor veni prin Savaliucii și Kuzminii infiltrați de Kremlin ! *Autohtonii* noștri știu doar să grohăie ( când vor să vorbească, e jale mare !), să molfăie, să leorpăie, să urineze peste alții = și să se balige prin televiziunile de cocină proprii ! NU V AȘTEPTAȚI LA ALTCEVA !… pardon, am uitat să vă spun că mai și mușcă – cu cioturile lor de dinți cariați !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *