Skip to content
Europa Politică

Rareş Bogdan: Au existat presiuni pentru ca situaţia Rovanei Plumb să fie analizată din nou în Comisia JURI

Inquam Photos / Justinel Stavaru

Eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și liderul delegației române din PPE, a afirmat, duminică seară, că „au existat presiuni” astfel încât Comisia JURI din Parlamentul European să se întrunească pentru a doua oară.

Au existat presiuni ca să se întrunească a doua oară Comisia JURI. În mod normal, candidatul respins trebuia retras și se revenea cu o nouă propunere”, a declarat Rareș Bogdan duminică seară, conform b1.ro.

Demnitarul european a anunțat că forul intraparlamentar se va reuni, luni dimineață, la ora 10:30, pentru a identifica și formula recomandări pentru deblocarea situației în care se află Rovana Plumb.

Luni dimineață, la ora 10:30, Comisia JURI se întrunește din nou pentru a discuta cazul candidatului propus de România”, a mai precizat Rareș Bogdan, potrivit aceleiași surse.

Vestea vine în contextul în care Rovana Plumb, comisarul european propus de Guvernul Dăncilă, s-a blocat în Comisia JURI, care o chemase joi pentru a da explicații cu privire la neconcordanțele dintre declarația de avere de la Bruxelles și cea de la București. Pentru că nu a fost suficient de convingătoare, forului intraparlamentar nu i-a permis să treacă de această audiere extraordinară și să meargă în etapa interviurilor din comisiile de specialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *