Skip to content
Puterea Știrilor Video

Rareș Bogdan, bilanț crunt pentru România ultimilor 30 de ani: Îți vine să plângi! Suntem ridicoli!

Jurnalistul Rareș Bogdan, realizator al emisiunii ”Jocuri de putere” de la postul de televiziune Realitatea TV, a fost invitat la emisiunea Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef PSNews.ro, Marinela Angheluș.

Astfel, printre altele, cei doi au discutat și despre ce s-a făcut în România în ultimii 30 de ani. Concret: conform jurnalistului Realitatea TV, când tragi o linie și vezi ce s-a realizat în România în ultimii 30 de ani, „Îți vine să plângi”.

Suntem țara cu cele mai puține autostrăzi, ne vor întrece și albanezii în curând. Suntem singura capitală europeană, nu din Uniunea Europeană, care nu avem centură ocolitoare Nu avem niciuna. Ungurii o fac pe a doua, pe lângă M0. Bulgarii au centură la Sofia, îți vine să îi aplauzi. Bulgăroii cu ceafa groasă de care noi râdeam acum vreo 10 – 15 ani, au centură. Tirana are centură ocolitoare. La noi, Ferească Dumnezeu să intri pe centură vara, când începe sezonul estival, venind dinspre Ploiești sau coborând de pe autostradă, faci pe centură mai mult decât până la Constanța. 

Îți vine să plângi. 

Noi, nu reușim să legăm Aeroportul Otopeni de linia de metrou. Suntem ridicoli. Otopeni, aeroportul nostru care a sărit de 12 milioane de pasageri, vom ajunge la 15 milioane, să-l legăm de centrul capitalei. Nici suprateran, cu o linie supraterană pe gara Băneasa, și nici subteran. Ce națiune este asta? Și atunci lumea zice: ești exagerat, ești radical când spui că ar trebui arestați toți  miniștri transporturilor din `90 și până azi. Nu sunt exagerat de loc. Sunt rațional și sunt cât se poate de echilibrat, dar sunt un om care vede, care simte, care vede că în țara asta sunt atât de multe lucruri care nu s-au făcut”.

Urmăriți secvența video de la minutul 35:18 până la minutul 38:05.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *