Skip to content
Politică

Rareș Bogdan: Cioloș i-a trimis un SMS lui Cîțu. Ghinea: Ar fi neelegant să vă spun ce i-a răspuns președintele PNL

Inquam Photos / Octav Ganea

Rareș Bogdan și Cristian Ghinea au confirmat luni seara, la Digi24, că Dacian Cioloș i-a trimis un SMS lui Florin Cîțu pentru a-l invita la discuții pentru refacerea coaliției și formarea unui nou Guvern. „Se conturează un plan de acțiune, care este foarte simplu. Noi dorim refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR”, a spus Ghinea, care a mai menționat că Dacian Cioloș va lansa invitații către PNL și UDMR, pentru ca echipele de negociatori să se întâlnească și să discute despre programul de guvernare și despre structura guvernului.

Rareș Bogdan (PNL): Cred că domnul Cioloș va începe discuțiile cu colegii domniei sale, alături de care a dat jos Guvernul Cîțu. Adică cu cei din AUR și PSD. După ce domnia sa va discuta cu cei din AUR și PSD, noi vom sta de vorbă cu domnia sa, într-un dialog absolut normal, civilizat, după ce vom lua o poziție clară, asumată, din partea BPN al PNL.

Florin Cîțu cred că a primit o invitație la discuții în această seară, deocamdată nu am primit o invitație oficială. Eram lângă Florin Cîțu, premierul nostru și președintele partidului și cred că i-a dat un mesaj domnul Cioloș. Domnul Cîțu i-a răspuns absolut civilizat domnului Cioloș.

Cristian Ghinea (USR): Se conturează un plan de acțiune, care este foarte simplu. Noi dorim refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR. Până astăzi, PNL spunea că suntem iresponsabili, că am fugit de guvernare. Nu a fost vorba despre o fugă de guvernare. Tocmai de asta, acum PNL trebuie să explice dacă fuge de guvernare, sau nu.

Din ce ne-a spus Dacian Cioloș, a fost un SMS, o invitație de la președintele USR, care este premier nominalizat în acest moment, către președintele PNL, pentru discuții.

Ar fi neelegant din partea mea să vă spun la televizor ce a răspuns Florin Cîțu. Să spună Florin Cîțu ce a răspuns.

Premierul desemnat Dacian Cioloș va lansa invitații către PNL și UDMR, pentru ca echipele de negociatori să ne întâlnim să vorbim pe programul de guvernare și pe structura guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *