Skip to content
Politică

Rareş Bogdan dă peste cap toate calculele: „Din această fuziune dintre PMP și UNPR…”

Jurnalistul Rareş Bogdan dă peste cap toate calculele: „Din această fuziune dintre PMP și UNPR, PMP…”.

Astfel, realizatorul TV a declarat joi, la emisiunea „Ediție specială” de la Realitatea TV,  că PSD, ALDE și PMP vor încerca împingerea unui PNL deja slăbit spre marginea scenei politice românești, în timp ce președintele Klaus Iohannis va rămâne ”izolat” și ”fără susținere”

”Cred că din această fuziune dintre PMP și UNPR, PMP a obșinut niște structuri în teritoriu și PNL a reușit performanța de a nu-și aduce un brand care nu cred că le aducea plus valoare, ci un minus la nivelul imaginii publice. Pentru ei, UNPR-ul era un dezastru la nivel de imagine. Pentru PSD e iar un plus, pentru că nu mai sunt nevoiți să le ofere celor de la UNPR cele 15 locuri promise pe liste. Pentru cei de la USR, respectiv Alianța Noastră din nou este un plus pentur că rămân singurele forțe complet noi la alegerile din toamnă”, a declarat Rareș Bogdan.

Realizatorul ”Jocuri de Putere” consideră că PSD, ALDE și PMP vor acționa în forță pentru a împinge PNL spre marginea scenei politice. În plus, după alegerile parlamentare am putea asista la o izolare completă a președintelui Iohannis care, este de părere Rareș Bogdan, ”nu va avea pe cine să se bazeze în afara unui PNL slăbit, fără o strategie coerentă de a lupta, în perspectiva alegerilor din toamnă și, foarte probabil, cu un PSD de 40%, un ALDE de 6-7% și un PMP de 5-6% și cu un UDMR care, prin liderii săi, toți trei cu probleme în justiție, nu vor evita să acționeze major împotriva instituțiilor statului, să modifice legislația la nivel juridic și să acționeze până la suspendarea președintelui Iohannis care va fi extrem de singur”.

În opinia lui Rareș Bogdan, Klaus Iohannis ”va avea doar în zona media foarte puțin”, în zona societății civile ”și mai puțin, asta și pentru că este destul de șters deocamdată”. Acesta a adăugat că, în contextul în care președintele nu acționează în forță, PNL nu are un lider coerent și cu putere, PMP, ALDE și UDMR se află într-un ”război continuu cu justiția” din România,  putem să avem o vară a 2017 extrem de grea atât pentru președinte, cât și pentru instituțiile care abia s-au consolidat în ultimii ani – DNA, DIICOT, CSM. ”Un PSD puternic nu va ezita să modifice în forță legislatia la nivel juridic”, a concluzionat realizatorul TV.

 

1 comentariu la “Rareş Bogdan dă peste cap toate calculele: „Din această fuziune dintre PMP și UNPR…”

  1. Pacaliciul Rares a nimerit ca comentator si modelator politic ca musca in lapte !!!! Face pe autostiutorul dar in schimb este ,,tufa de Venetia,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *