Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, despre raportul privind aderarea României în Schengen: „Lucrurile arată mult mai bine decât credeau scepticii

Inquam Photos / George Calin

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre Raportul privind aderarea României în Spațiul Schengen în emisiunea Politica zilei, moderată de Ioana Constantin. Acesta a precizat că în scurt timp se va afla că concluziile sunt mult mai favorabile decât s-a crezut inițial și că în cele din urmă Olanda își va schimba opinia și va vota în favoarea aderării României și a Bulgariei la Spațiul Schengen:

„Acest raport care a fost scris de 25 de experți statuează încă o dată faptul că România este pregătită să adere la Spațiul Schengen din punct de vedere tehnic. Această delegație a fost în zece locații din România.

Reprezentanții delegației au fost extrem de încântați, se va vedea și în raport. El va fi dat publicității astăzi. Pot să vă spun că lucrurile arată mult mai bine decât credeau scepticii, cei mai sceptici dintre români. Este extrem de complicat astăzi ca o singură țară să se mai poată opune mai ales că această țară nu poate fi pe contrasens.

De această dată atât Germania, cât și Franța au fost extrem de clare în favoarea aderării României la Spațiul Schengen. Există o presiune a mediului de afaceri olandez. E foarte complicat ca firmele olandeze să vină la București, să facă afaceri într-un cadru foarte prietenos și tu ca țară de origine a acestor firme să spui că România nu funcționează aceste lucruri. Opinia mea este că și Olanda își va schimba opțiunea”, a precizat Rareș Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *