Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, despre situația actuală a penitenciarelor din România: „Problema o văd la ANP!”

Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, a comentat pe marginea situației în care se confruntă penitenciarele din România, susținând că Administrația Națională a Penitenciarelor refuză să pună în aplicare recomandările foarte clare ale Avocatului Poporului.

„Nu m-am exprimat greșit atunci când am aplaudat numirea lui Victor Ciorbea ca Avocat al Poporului. Vreau să îi mulțumesc public pentru că instituția Avocatul Poporului nu a ezitat să vină cu un raport clar”, a spus Rareș Bogdan, vorbind despre raportul privind condițiile de detenție.

„Pentru ca domnul Ciorbea și instituția Avocatului Poporului să fie luată în seamă trebuie să treacă la mai mult decât atât. Problema o văd la ANP. Avocatul Poporului vine cu raportul, iar ANP nu pune recomandările în aplicare. Cineva nu dorește să pună în aplicare recomandările? Atunci să facem plângere penală domnilor de acolo. ANP refuză să pună în aplicare un raport extrem de clar”, a observat Rareș Bogdan, potrivit Realitatea.net

Mai mult, jurnalistul a făcut o analogie, observând că dacă conduce un autocar supraîncărcat, atunci este pasibil de dosar penal.

„Dacă domnul Bejan conduce 46 de penitenciare supraîncărcate cu 200%, atunci domnia sa este pasibil de dosar penal pentru acest lucru”, a întărit Rareș Bogdan.

„Mulți spun: bine domnule că vă ocupați de penitenciare. Dar gradul de civilizație al unui stat se vede și în felul în care arată penitenciarele respective (…) Noi ne-am ocupat și de situația din spitale, și din casee de bătrîni și evident, serios, de CNADNR, de autostrăziȚ, a conchis Rareș Bogdan.

1 comentariu la “Rareș Bogdan, despre situația actuală a penitenciarelor din România: „Problema o văd la ANP!”

  1. Bună ziua.va rog mult trimiteți o echipa la penitenciarul miercurea Ciuc ,margineni Codlea unde deținuți sunt în greva foamei de 3 zile.cineva trebuie sa I asculte sa vadă abuzurile și încălcările dreptului omului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *