Skip to content
Politică

Rareș Bogdan, despre situația din Republica Moldova: Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului

psnews.ro

Rareș Bogdan, liderul grupului europarlamentarilor PNL din PPE reacționează într-o postare pe facebook față de situația politică din Republica Moldova. Liberalul este de părere că ”este crucial” ca  Maia Sandu și Andrei Năstase ”să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid”.

De altfel, Rareș Bogdan salută ” curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism” și consideră că PAS, ACUM și PSRM să colaboreze pentru ”evitarea colapsului”.

Redăm mai jos postarea integrală:

”Să fie limpede! Nu putem lăsa Republica Moldova în haos, la dispoziția celor care și-o doresc o feudă, o zonă gri a corupției și criminalității organizate la granița de est a Uniunii Europene! Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid.
Decizia PAS și a Platformei DA din blocul ACUM de a-și asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost ușoară, dar Maia Sandu și Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creșterii instabilității politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism.
În acest moment, colaborarea dintre cele trei forțe politice este singura soluție pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democrația are acum o șansă la Chișinău! Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului, respingând orice discuție despre federalizarea țării.
În tot acest timp, Plahotniuc a oferit-o rușilor în schimbul încetării dosarelor penale deschise pentru grave infracțiuni de furt și spălare de bani de proporții uriașe.
Cetățenii Republicii Moldova susțin masiv parcursul pro-european al țării lor, singurul care le poate asigura șansa la democrație și bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă: anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu!”, a a scris Rareș Bogdan pe facebook.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al ţării, în urma refuzului acestuia de a dizolva parlamentul, conform unui comunicat emis duminică de CCM.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a ţinut un discurs prin care le-a transmis funcţionarilor publici că noul Guvern doreşte să elibereze instituţiile statului de controlul politic şi a cerut susţinerea acestora în perioada de transfer a puterii.

Voi sunteţi temelia bunei administrări a ţării. Politicienii vin şi se duc, dar voi sunteţi cei care guvernaţi cu adevărat această ţară, prin competenţele, cunoştiinţele şi loialitatea voastră faţă de Republica Moldova. Noul Guvern ales şi învestit legitim pe care îl conduc îşi propune în primul rând să elibereze administraţia de presiune şi şantaj, astfel încât să fiţi liberi, să vă faceţi meseria în folosul oamenilor”, a declarat Maia Sandu.Prim-ministrul a condamnat faptul că instituţiile publice s-au aflat în ultimii ani sub control politic şi a garantat funcţionarilor că acest lucru urmează să se schimbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *