Rareş Bogdan, despre un vot negativ al Austriei în Consiliul JAI

Rares Bogdan
Sursa foto: captură video

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, despre un vot negativ al Austriei în Consiliul JAI, că românii şi bulgarii ar putea controla la sânge camioanele, maşinile mici şi trenurile austriece, ca nu cumva să se strecoare migranţi ilegali prin intermediul statului austriac. El a precizat că Europa are şansa istorică de a elimina abuzul comis împotriva cetăţenilor români şi bulgari, iar în cazul unui vot negativ al Austriei, cere respectuos statelor membre Schengen să-şi dovedească respectul şi susţinerea pentru România şi Bulgaria şi să renunţe din proprie iniţiativă la a-i mai discrimina pe români şi bulgari, pemiţându-le accesul în ţările europene prin porţile de intrare sau culoarele Schengen.

”Îi dau o veste proastă cancelarului Nehammer: Austria nu mai este imperiu. Au trecut vremurile când împărăteasa Maria Tereza le-a pus ciobanilor români taxe aşa de mari încât i-a alungat din Transilvania lor, peste munţi, în Valahia”, a declarat europarlamentarul PNL în plenul PE.

Rareş Bogdan a precizat că ”Ungaria are miliarde de euro suspendate din cauza nerespectării statului de drept, Polonia la fel, nu şi Austria, care blochează accesul României şi Bulgariei în Schengen şi încalcă Tratatul fără să aibă nici un motiv plauzibil”.

E un mister de ce nu a declanşat Comisia Europeană procedura şi contra Austriei, care a încălcat 5 articole ale Cartei Drepturilor Fundamentale din UE. Prin blocarea României şi Bulgariei s-au adus pagube de sute de miliarde de euro nu doar acestora, ci întregii economii europene. Dacă tot promovează doamna von der Leyen Green Deal şi cere emisii zero, o anunţ cu respect ceva: În fiecare an, camioanele care aşteaptă şi 24 de ore la frontiere generează 46.000 de tone de dioxid de carbon. Şi totuşi Austria a scăpat, când exact Comisia Europeană, gardianul Tratatelor, ar trebui să-i ceară despăgubiri”, a afirmat Rareş Bogdan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: