Skip to content
Puterea Știrilor Video

Rareș Bogdan, detalii din culisele unei discuții cu Iohannis: Ce i-a spus Președintele

Featured Video Play Icon

Fostul jurnalist Rareș Bogdan, cel care deschide lista PNL pentru alegerile parlamentare, a fost invitat joi la emisiunea ”Puterea Știrilor”, moderată de redactorul-șef al PSNews, Marinela Angheluș.

El a vorbit, printre altele, despre modul cum a fost primit în rândurile Partidului Național Liberal de către membrii de partid, dar și despre reacția președintelui Klaus Iohannis la auzul veștii intrării sale în politică:

Am fost primit neașteptat de bine. Parcă am ajuns acasă. Și în locurile unde am fost, oamenii au fost minunați, și la sediul central, și în organizațiile din sectoarele Bucureștiului cu care m-am întâlnit.

La Drăgășani și Vâlcea a fost prima mea ieșire de politician – va rămâne clar în amintirea mea. Oamenii aceia au fost extraordinari – de la primar, la membri, la oamenii de pe stradă.

Apoi, Sibiu, care are ceva aparte și eu am o legătură specială cu Sibiul. Au venit 31 de primari din 33, a venit tot activul lor județean, primarii de la Mediaș, Avrig. M-au primit așa, cu o căldură și cu o speranță extraordinară.

Și semnalele primite din țară sunt la fel, ceea ce mă face să prind energie și să muncesc enorm, pentru că știu că oamenii aceia și-au pus o speranță în ceea ce fac eu.

Am discutat cu președintele Iohannis la summit, era foarte încântat, mi-a zis ”number one, ce faci?”, am schimbat câteva cuvinte. El a zis că știe că ceea ce am făcut în presă am făcut foarte bine și că îmi mulțumește pentru ceea ce am făcut. A spus că e absolut convins că voi face în politică cel puțin la fel de bine și să mă bazez indiscutabil pe parteneriatul cu el.

Știți că președintele Iohannis este, să spunem așa, un raționalist de tip german, cu o etică protestantă și un spirit capitalist veritabil (ca să cităm din Max Weber), are o exprimare mai degrabă laconică și nu are neapărat efuziunea latină pe care o am eu.

Tocmai de asta, cuvintele sale au cântărit foarte greu.

Faptul că președintele Iohannis a spus atâtea lucruri și a vorbit atât de cald despre un om e o chestiune care arată că, chiar dacă nu a spus-o foarte des, m-am bucurat de aprecierea sa, ca jurnalist.

Și mă bucură acest fapt.

Sunt convins că apreciază mult jurnaliștii și îi recomand să o facă mai des.

Contrar a ceea ce se crede, el este un un mare urmăritor a ceea ce se întâmplă în presă. Știe tot ce se scrie, tot ce se vorbește și e bine ca oamenii să știe uneori lucrurile astea, mai ales că eu știu 6-7 voci de jurnaliști pe care le urmărește cu atenție și pe care le apreciază”.

Puteți urmări mai jos declarațiile lui Rareș Bogdan, între minutele 10:30 și 13:40.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *