Skip to content
Politică

Rareș Bogdan dinamitează știrea privind suținerea lui Eckstein în funcția de Avocat al Poporului: Este doar un zvon! Pentru mine, nu este o opțiune

Inquam Photos / Octav Ganea

Liberalul Rareș Bogdan a precizat, pentru PSNews.ro, că susținerea de către PNL a lui Peter Eckstein pe poziția de Avocat al Poporului este doar un zvon, o decizie în acest sens urmând să se ia luni. Totodată, acesta a precizat că pentru el, Peter Eckstein nu reprezintă o opțiune.

“Este un zvon. În cadrul PNL nu a existat discuția pentru susținerea lui Peter Eckstein pe poziția de Avocat al Poporului. Este o discuție care va avea loc luni în forul PNL, la care voi participa și unde se va discuta propunerea PNL pentru Avocat al Poporului, pentru că Victor Ciorbea este o rușine absolută pentru această poziție importantă. Vom lua o decizie, eu prefer alte persoane pentru această poziție importantă. Avem activiști în zona civică, juriști extrem de buni, avem câteva propuneri. Personal, pentru mine, nu este o opțiune, dar vom vedea ce decizie se va lua în cadrul PNL”, a spus Rareș Bogdan.

Presa din România a relatat zilele trecute faptul că Peter Eckstein Kovacs ar fi propunerea USR-PLUS, susținută și de PNL și UDMR pentru Avocatul Poporului, în condițiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai.

Peter Eckstein Kovacs a precizat că oameni din societatea civilă i-au propus să fie Avocat al Poporului și că el nu a avut nicio discuție nici cu Ludovic Orban, nici cu Dacian Cioloș, nici cu Traian Băsescu despre nominalizarea sa.

„Eu n-am convenit nici cu Ludovic Orban, nici cu Dacian şi nici cu domnul preşedinte Băsescu. Aşa s-a nimerit ca cei care m-au propus sau mă ştiu au făcut nişte bune oficii, eu nici măcar nu am vorbit la telefon cu ei”, a povestit Eckstein Kovacs.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *