Skip to content
Puterea Știrilor

Rareș Bogdan: E necesară o voce puternică care să înțeleagă problemele presei. Ce planuri are candidatul PNL la alegerile europarlamentare

Featured Video Play Icon

Viitorul europarlamentar din partea PNL, Rareș Bogdan, invitat la emisiunea Puterea Știrilor, moderată de redactorul-șef Marinela Angheluș, a vorbit despre intențiile pe care le are ca viitor membru al legislativului de la Bruxelles.

Jurnalistul spune că, în primul rând, dorește să militeze în continuare pentru libertatea de exprimare a presei.

În primul rând, vreau să intru în Comisia de drepturi și libertăți. Vreau să fiu în continuare un apărător al libertății de expresie, a libertății presei. Cred că derapajele la care am asistat de doi ani de zile este necesară o voce puternică care să înțeleagă problemele presei și care să nu aibă niciun fel de problemă în a susține libertatea presei, chiar dacă sunt afectate instituții care de ani și ani de zile sunt extrem de critice sau injurioase la adresa mea și n-o să fac decât să ajut acele instituții să existe în continuare, pentru că asta e esența democrației. ” a declarat fostul moderator al emisiunii Jocuri de Putere.

Aceasta nu este singura intenție a liberalului, ci dorește să schimbe în bine imaginea României, grav afectată de anumiți politicieni români:

”Voi mai face ceva: voi încerca să schimb imaginea unei Românii a lui Grapini, a lui Țapardel, Zoană, Ioan Mircea Pașcu în Parlamentul European. Nu aceștia sunt românii. Românii nu votează împotriva conaționalilor lor care pot ocupa o funcție importantă la nivelul european și, de asemenea, nu văd de ce aș vedea diferențe între zilele noastre între țăranul/fermierul român și între micul proprietar de fermă sau de fabrică de lactate sau de diverse cărnuri german, italian, sau francez. Știți, de exemplu, că un român ia la hectar de trei ori mai puțin decât un neamț? Ia 100 de euro, un neamț ia 300. De ce s-a negociat atât de prost? Culmea, unii dintre cei care au negociat și au fost de acord cu aceste cote astăzi fac pe marile voci ale democrației. Nu e corect! Românul nu e cetățean de rang 2, românul nu este deloc diferit de neamț sau de francez și trebuie să aibă exact același statut, iar statutul nu l-a negociat un om, ci unii care n-au știut să se bată pentru țara lor”, a mai spus el.

De asemenea, el a criticat dur piedicile pe care conducătorii le-au pus pentru absorția fondurilor europene, punând astfel piedică dezvoltării condițiilor de trai ale românilor.

”Este anormal ca ghidurile de atragere a fondurilor europene să fie cele mai complicate din Uniunea Europeană în România. Nu poți ca primar sau patron de firmă să semnezi acte toată ziua pentru că ghidul de atragere a fondurilor europene este extrem de complicat în România față de Polonia, de exemplu. Cât de imbecil, cât de ticălos poți să fii să nu le dai șansa cetățenilor tăi să trăiască mai bine?”, a mai spus fostul jurnalist.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *